У част великог српског војсковође: Почињу “Мишићеви дани” у Мионици

0
1280
Živojin Mišić

Општина Мионица и ове године наставља традицију када је у питању манифестација “Мишићеви дани” која ће се одржати 22. пут за редом у периоду од 14. до 21. јула. За ових осам дана планиран је богат културно-уметнички програм.

Цео догађај ће почети полагањем венаца на споменик војводи Живојину Мишићу и посетом његовој родној кући.  У 19 часова, првог дана манифестације, биће отворена изложба Слободана Јевтића Пулике ”Одјек у свемиру” која је постављена у згради општине Мионица и Културном центру, а од 20 часова на Тргу војводе Мишића почиње церемонија свечаног отварања када ће бити уручене Златне плакете војвода Живојин Мишић припадницима Војске Србије и Министарства одбране за постигнуте резултате и достигнућа у области војне службе, науке и доктрине. На свечаном отварању наступиће Лена Ковачевић и глумци Народног позоришта из Београда Лепомир Ивковић и Бошко Пулетић. Програм прве вечери затвориће концерт хора ”Viva vox” који почиње у 21 час.

Велики српски војсковођа рођен је у Струганику, селу у општини Мионица. У овом крају посебно, али и у целој  Србији, негује се успомена на овог изузетног човека. Његове ратне стратегије изучавају се у свим светским војним школама.

Прочитајте и: Изузетно историјско и етнографско благо: Музеј кућа војводе Живојина Мишића у Струганику

Овде можете погледати цео програм манифестације која се одржава у част једног од највећих српских јунака.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име