Мистериозне џиновске кугле на планини Повлен: Лековито чудо природе, или ванземаљска творевина?

0
2240

Мистериозне камене кугле које личе на џиновску топовску ђулад, права су атракција планине Повлен и читаве западне Србије.

povlen-kugle

Постоје бројне недоумице и нагађања о настанку повленских кугли. Ту су мештани планине у западној Србији и научници који се баве овом облашћу у највећем “сукобу”. Наиме, један део становништва околних села тврди како су кугле чудо природе које има лековите и чудесне моћи. Други део тврди како су оне творевина ванземаљаца. Научници, пак, тврде нешто сасвим треће.

Повленске кугле су према мишљењу стручњака настала вулканском активношћу. Наиме, у подводним тектонским поремећајима који су слични онима који данас потресају подручје Јапана, пре 150 милиона година, када је на подручју Повлена било море, створене су и ове камене кугле.

Pročitajte i  Моћна руска имена за девојчице и дечаке: Носе изузетно снажну поруку а популарна су и у Србији

povlen-kugle

Ова теорија очекивано није успела да победи многобројне митове и легенде којима мештани објашњавају настанак њихових необичних комшија. Тако ће вас и данас неко од љубазних домаћина са задовољством повести у обилазак несвакидашњих кугли и испричати неку од многобројних верзија настанка – од тога да симболизују планетарни систем до тога да су их сами ванземаљци израдили и расули по густим брдима и ливадама Повлена.

Међутим, једна недоумица годинама уназад распламсава машту околног становништва, али и људи широм Србије и региона…

Шта лече повленске кугле и на који начин? Да ли је безбедно покушати лечење? Ова питања су остала и даље нерешена. Има оних који тврде да им је енергија коју емитују кугле помогла, док други сматрају да је реч о измишљотини.

Pročitajte i  СРБИ ДАЛИ ХИТ ПРЕДЛОГЕ! Тражи се име за пантера који кружи око Апатина: МРЕЖЕ СЕ УСИЈАЛЕ!

povlen-kugle-

Ипак, и даље је популарна прича о берачу вргања који је пробијајући се кроз често непроходна повленска брда осетио оштар бол у нози. Сео је на једну од кугли да се одмори и моментално осетио чудно и необјашњиво струјање. Бол је након неколико тренутака и потпуно нестао. Оваквих и сличних прича има на претек. Али, коме на крају веровати?

Ставите руку на куглу, замислите жељу и…

…она ће бити испуњена! Ово је још једна тврдња за коју су једини доказ људи којима се жеља заправо и испунила. Легенда која кружи каже да је довољно само обе руке ставити на куглу, замислити жељу и она ће се она остварити. Још је боље ако се то понови три пута, јер, како кажу – “три пута Бог помаже”.

Pročitajte i  БУРАН И КРАТАК ЖИВОТ ВЕРЕ ПЕШИЋ: Била је страшнија од Мата Хари, заводила све редом, а пред стрељање ИЗГОВОРИЛА ЈЕЗИВУ РЕЧЕНИЦУ

povlen-kugle

Оно што вам не можемо рећи, јесте да ли ово у стварности заправо функционише. Било како било, препорука је да посетите интересантну планину Повлен надомак Ваљева. Уколико се испостави да мистериозне и необичне приче о каменим куглама нису истините, остају вам импозантне повленске ливаде, бујне шуме и прелепи видиковци. Па, мало ли је?!

Опанак, Serbia.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име