MISTERIOZNE I NASILNE SMRTI NAŠIH GLUMAČKIH LEGENDI: Pred njima je bila budućnost blistave karijere, ali smrt ih je zaustavila!

0
2217

Dušan Pekić

glumačke legende

 

Mlada nada srpske kinematografije. Ovaj mladić je postao popularan zahvaljujući filmu Srđana Dragojevića “Rane”. Posle snimanja filma hteo je da upiše Akademiju i da radi na sebi. Ali pre svega morao je da odsluži vojni rok i zbog toga se vraća u rodno Kraljevo. Iznenada u noći između 26. i 27. marta 2000. godine, tada 19-godišnji Dušan Pekić je preminuo, uzrok smrti nikada nije utvrđen. Kružile su priče da je moguće da je umro od velike količine heroina, ali oni koji su ga bolje poznavali to demantuju. Pričalo se da je i ugušen u snu ali ni dan danas pravi uzrok nije potvrđen.

Dragan Maksimović Maksa

glumačke legende

Poznat po uloga u sloedećim filmovima: “Petrijin venac”, “Šmeker”, “Vreme čuda”, “Poslednji krug u Monci”, “Rane”, “Pad Italije”, “Nož”, “Mi nismo anđeli”, “Crni bombarder”, “Stršljen”, “Lepa sela, lepo gore”.

Smrt ga je ubrzano sustigla posle tuče koju je pretrpeo kada ga je grupa huligana ispred restorana”Beli grad” pretukla. Prijatelji su rekli da je pretučen jer su huligani mislili da je u pitanju neki Rom. Misli se da su u pitanju bili navijači fudbalskog kluba “Rad” koji su to veče izgubili utakmicu od “Oblilića” On nije ni hteo ni mogao s njima da se obračunava jer je imao operisano oko zbog katarakte. Od udaraca je zadobio prelom butne kosti i karlice i doktori nisu mogli da ga operišu zbog toga. Posle dva meseca od toga nemiloga događaja on je preminuo 4. februara 2001. godine od embolije. Dok je ležao na samrti nije hteo da sarađuje sa policijom ni da se kriminalci koji su ga pretukli krivično gone. Preminuo je u 52-godini života.

Pročitajte i  Jača kosti i čuva zube: Surutka je MELEM za ceo organizam - Evo šta sve leči

Milenko Zablaćanski

download (1)

5. januara 2008 godine naš glumac zamapćen po čuvenim ulogama u filmovima i serijama doživeo je saobraćajnu nesreću na autoputu kada je vozio ka Užicu i kada je vozač iz susretne trake ušao u njegovu. Zadobio je teške povrede glave i smešten je u bolnicu u Užicu. Vozač koji je doveo do sudara je stomatolog iz iz Užica koji tvrdi da je skrenuo u suprotnu traku zbog automobila koji je iz suprotnog smera išao ka njemu. Pošto mu se stanje nije poboljšalo helikopterom je prebačen na Vojnomedicinsku Akademiju. Ali uprkos svim naporima preminuo je 25.januara . Petar Šišović koji je prouzrokovao nesreću okrivljen je za teško krivično delo i 28.januara 2009. osuđen je na minumalnu zatvrosku kaznu od godinu dana i dobio je zabranu motornim vozilima u trajanju od 12 meseci. Milenko je izgubio život u 53.godini.

Pročitajte i  Evo kako ćete izgraditi jak imunitet kod deteta i spremiti ga za nadolazeću jesen

Sonja Savić

pogledajte-kako-je-sonja-savic-izgledala-kao-srednjoskolka-1391335-velika

Pamtimo je po uloga u filmovima: “Živeti kao sav normalan svet”, “Una”, “Šećerna vodica”, “Davitelj protiv davitelja”, “Balkaski špijun”.Ona je bila jedna od omiljenih glumica 80-tih godina. Otvoreno je rekla da konzumira marihuanu ali je nažalost konzumirala oi druge jače opijate 23. septembra 2008 je mrtva pronađena u svom stanu u Beogradu. Spekulisalo se da je uzrok smrti prevelika količina heroina i morfijuma, no zvanično o ovoj tragediji ništa nije objavljeno.

Davor Dujmović

download

Pamtimo ga po filmu “Dom za vešanje” i “Top listi nadrealista” Kada je bio još dečak, došao je sa ocem i tu se zadesio i Emir Kosturica sa svojim asistentom koji je pitao njegovog oca da li hoće da pusti sina da dođe na audiciju za film “Otac na službenom putu” koji je pristao, a posle audicije se pokazalo da je on savršen za tu ulogu. Želeo je da upiše Akademiju ali mu to nije pošlo za rukom. I uprkos tome on je postao zvezda Kusturičinog filma “Dom za vešanje” posle kojeg je proglašen za najboljeg glumca u Evropi. Davor je početkom 90-tih imao problema sa heroinom i par puta se lečio ali bezuspešno, a ovo je u tom periodu izjavio:

Pročitajte i  Zabranjen intervju sa Milunkom Savić: Uzeli joj i slike i ordenje, uz izgovor da će ih očistiti, i više ih nikad nisu vratili!

Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo “ja sam mal’ pa sam radoznal'”, ali radoznalost se u ovom slučaju plaća zavisnošću.

Rat je Davora zatekao u Sarajevu, odakle odlazi u Beograd. U tom periodu snimio je još nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji “Underground”. Tog 31. maja 1999. godine Davor je izvršio samoubistvo vešanjem u Novom Mestu u Sloveniji. Imao je 30 godina.

blic/opanak

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime