Мистериозно чудо природе са Повлена: За ове кугле верује се да су непревазиђени лек из природе

0
2204

У пространим ливадама планине Повлен, надомак Ваљева, крију се огромне камене кугле о чијем се необичном изгледу, непознатом пореклу и натприродним моћима и данас полемише.

kugle

Највише недоумица и нагађања односи се на настанак повленских кугли. Мештани планине воле да верују да су кугле чудо природе које има лековите и чудесне моћи или да су, пак, настале творевином ванземаљца, док научници износе неке сасвим другачије тврдње.

Према мишљењу стручњака, оне су, дакле, настале вулканском активношћу. Наиме, у подводним тектонским поремећајима који су слични онима који данас потресају подручје Јапана, пре 150 милиона година, када је на подручју Повлена било море, створене су и ове камене кугле.

Pročitajte i  Данас је Спасовдан, дан који доноси СРЕЋУ: Све планове које имате обавезно започните!

Међутим, ово објашњење никако није успело да победи многобројне митове и легенде којима мештани објашњавају ову појаву. И данас би вам неко од љубазних мештана испричао причу како кугле симболизују планетарни систем, до тога да су их сами ванземаљци изградили и расули по густим брдима и ливадама Повлена.

povlenske kugle 2

Надалеко чувене повленске кугле интригантне су за све широм региона и Србије још по једној својој мистериозној моћи. За њих се, дакле, верује да поседују лековите моћи. Мада и око тога има доста спорова, па једни тврде да кугле имају енергију која помаже, док дуги то сматрају за измишљотину.

Pročitajte i  Десило се на Острогу: Прича оца Гојка Перовића која ће вас научити како да никог не осуђујете!

Ипак, и даље је популарна прича о берачу вргања који је пробијајући се кроз често непроходна повленска брда осетио оштар бол у нози. Сео је на једну од кугли да се одмори и моментално осетио чудно и необјашњиво струјање. Бол је након неколико тренутака и потпуно нестао. Оваквих и сличних прича има на претек.

Pročitajte i  Још једно чудо Светог Василија: Сведочанство о избављењу ђавоимане девојке на Острогу

povlenske kugle

Сматра се и да кугла испуњава жеље. Довољно је само да је дотакнете са обе руке, замислите жељу и она ће вам се испунити.
Још је боље ако се то понови три пута, јер, како кажу – “три пута Бог помаже”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име