Младе глумачке наде одушевиле публику: Мионички ђаци извели представу „Седам Снежана и патуљак“

0
359

Ученици мионичких основних школа, полазници школе глуме у оквиру  oпштинског Центра за развој и образовање „Мионица“ извела су на великој сцени мионичког Кулутрног центра позоришну представу „Седам Снежана и патуљак“.

Драмски текст написао је дечји писац Тоде Николетић. Премијери дечје представе присуствовао је и председник општине Мионица Бобан Јанковић који је том приликом изјавио.

-Све похвале за ове дивне, талентоване и перспективне малишане. Уживали смо посматрајући их на сцени. Наши најмлађи су вечерас показали раскошан таленат и потеницајл који имају. Верујем да ће их неговати. Мионица уз њих има сјајну будћност.

Представа је одржана уз поштовање свих епидемиолошких мера, док су публику у највећој мери чинили вршњаци полазника школе глуме.  Очекује се да ће ова представа бити поново играна, па ће и остали заинтересовани бити у прилици да је погледају.

Јанковић је додао и да је улагање у образовање важно и да је општина Мионица конкурисала са пројектом реконструкције школе и изградње спортска хале у  Бањи Врујци код Канцеларије за управљање јавним улагањима у вредности од 250 милиона динара и да ускоро очекују одговор.

Представа „Седам Снежана и патуљак“ на шаљив начин приказује познату бајку „Снежана и седам патуљака“ са неочекиваним исходима и ситуацијама Сценографија је дело васпитачице Милице Петровић , а режију потписују глумице Маја Лукић и Маријана Андрић.

Центар за образовање и развој „Мионица“ основан је 2016. године под покровитељством општине Мионица у циљу задовољавања потреба грађана у области образовања и развоја људских ресурса и обезбеђивања квалитетних неформалних обука које ће допринети побољшању квалитета живота, као и могућности стручног усавршавања.

-Резултат нашег интезивног двомесечног рада на представи је видљив.  Верујем да ћемо играти и у другим градовима,  на фестивалима и такмичењима. Захваљујем се свима на сарадњи и сигурна сам да ће Центар реализовати још много представа у којима ће наши најмлађи Мионичани показати свој таленат који им дефинтивно не мањка када је глума у питању – рекла је Весна Станковић директорка Центра за развој и образовање „Мионица“  која је додала да је Центар упркос прекидима због пандемије успео да реализује представу.

Школа глуме у оквиру Центра стартовала је од 2018. године и сада броји 30 полазника у три групе узраста од 7-14 година.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име