Херојске подвиге који су нашу војску довели до тријумфа у Великом рату, доживео је и описао академик Стеван Јаковљевић у делу „Српска трилогија“, а на основу његове прве књиге о 1914. години, Наташа Дракулић је написала сценарио.

Сећања младог Јаковљевића на његове саборце, али и на пола милиона ратних другова над чијим гробовима расте мали плави цвет – заспанка, изнела је врхунска глумачка екипа. Међу њима је и, последњи пут пред камерама – Небојша Глоговац.Причу о бесмртности српске војске у филму прати и музика коју потписују Александра Ковач и Роман Горшек.

Pročitajte i  Моћ сировог звука без обраде и шминке: Рођенице проносе исконску снагу жена из прошлости, силу тонова и „чудних” сагласја

Писали су је са лакоћом, како тврди Александра, а нумера „Најдужа ноћ“, настала је из њихове жеље да звучно дочарају љубав према отаџбини.

– Хтели смо да то буде нека врста оде нашим палим борцима у Великом рату, али и свим српским борцима који су дали живот за ову земљу. Снимљена је уз хармонику и хор од 40 певача. Роман је поетски, дубоко потресно и емотивно написао текст – каже Александра.

Pročitajte i  Све што нисте знали о сланини: Запањиће вас ових 7 чињеница и добићете потребу да је једете сваки дан

 

НАЈДУЖА НОЋ
Спавај мирно, ја још чувам твој свилени скут,

Чекам јутро, да осветли моме роду пут,

Још сам будан, са планина дува ветар јак,

Чујем звона, моме срцу знак за починак.

Ова ноћ нека траје заувек,

Загрли мајку када заплаче,

Србијо, моја вечна судбино,Одлазим, нисам је пољубио.

(Дневно)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име