Moćni stihovi iz Biblije koje treba čitati svakodnevno: Donose mir i isceljenje duše

1
20964

Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi.

2. Timoteju 3:16
Biblija – je zapisana riječ Božija. Riječ koja daje život svemu! Želim da podijelim sa vama ključne stihove iz Svetog Pisma koji će potpuno promijeniti vaš život! Jedini uslov je: ispoštujte, sve što je napisano i vjerujte!

U nekim stihovima sam koristila savremeni prevod.
Voli bližnje

​Ljubazni! kad je ovako Bog pokazao ljubav k nama, i mi smo dužni ljubiti jedan drugoga. Boga niko ne viđe nikad: ako imamo ljubav među sobom, Bog u nama stoji, i ljubav je njegova savršena u nama.

1. Jovanova 4: 11-12

Tvoj odnos prema ljudima određuje tvoj odnos prema Bogu. Kako možeš voljeti nekoga koga ne vidiš, ako mrziš onoga koga vidiš?

Voli ljude. Brini se o njima. Od današnjeg dana počni sa jednostavnim osmjehom i lijepom riječi za one koji su ti u blizini. Tada, kako Biblija obećava, ljubav će se u tvom srcu uvećavati.

Voli neprijatelje

​A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone;

Matej 5: 44

Zapamti: negativnost izaziva negativnost. Ako na neke loše stvari reagujemo negativno, vatra će se samo rasplamsati. Jedini način da se ona ugasi – je odgovoriti dobrom na zlo. Pri tom, ne samo vidno, već iskreno, iz sveg srca.

Razmisli o onima koji su te povrijedili, uvrijedili, izdali. Shvati, da je njima gore nego tebe, jer ako oni povređuju druge, znači da su i oni sami povrijeđeni. Zašto se vrijeđati na one čija je duša i tako “ranjena”? Traži od Boga za one koji su te uvrijedili iscjeljenje i mir i viđećeš nevjerovatne promjene!

Imaj vjeru u Boga

​Ne brinite se ni za što, nego u svemu molitvom i moljenjem sa zahvaljivanjem da se javljaju Bogu iskanja vaša. I mir Božij, koji prevazilazi svaki um, da sačuva srca vaša i misli vaše u Gospodu Isusu.

Filipljanima 4:6-7:

Pročitajte i  Mali Božić i njegovi običaji: Evo šta se OBAVEZNO radi na ovaj dan, a koje radnje su STROGO zabranjene

Imati vjeru – znači ne brinuti. Apsolutno. Nimalo. Otkrijte Bogu svoje zahtjeve, potrebe, želje i čekajte odgovore sa vjerom! Oni će sigurno doći!

A ako vječno brineš, sumnjaš, navaljuješ na sebe i svoj život negativ – to često blokira Božji odgovor za tebe. Uzdanje u Boga donosi duboki mir u srcu.

​Praštaj

I kad stojite na molitvi, praštajte ako šta imate na koga: da i Otac vaš koji je na nebesima oprosti vama pogreške vaše.

Marko.11: 25
Možeš se moliti čak i danima, ali ako u tvojoj duši živi nepraštanje, ti si odsječen od Božje milosti, i shodno tome, od Njegovog blagoslova.

Ponavljam još jednom: tvoj odnos prema ljudima opređeljuje odnos Boga prema tebi!
Ne odustaj!

Ištite, i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se. Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvoriće mu se.

Matej 7: 7.8

Ne odustaj od svojih snova, ciljeva, predodređenja, misije! Ne stidi se da pitaš, tražiš, kucaš. Takva upornost dovodi do prelijepih rezultata!

Krik duše

Zovi me, i odazvaću ti se, i kazaću ti velike i tajne stvari, za koje ne znaš.

Jeremija 33: 3

​Ponekad, za izlazak na novi nivo života, moraš se iskreno od srca požaliti Bogu. Kriknuti. Viknuti. Da ti je svega dosta, da nemaš snage, da više tako ne možeš.

Pročitajte i  SMS poruke za Srpsku novu godinu: Čestitajte Pravoslavnu novu godinu svim dragim ljudima uz ovih 15 fantastičnih čestitki

Takav iskren “krik duše” otvara vrata “nedostupnog” za nešto što ranije nijesi zno. Doći će novo razumevanje, otkrovenje, novi obrt. Bog je tako obećao, a On nikada ne laže.

Odredi svoju mjeru

Dajite, i daće vam se: mjeru dobru i nabijenu i stresenu i preopunu daće vam u naručje vaše. Jer kakvom mjerom dajete onakom će vam se vratiti.

Luka 6: 38
Ovaj stih jasno govori da ti sam određuješ, šta ćeš dobiti u životu. Kako ti mjeriš – tako će i tebi odmjeravati. Kako ti sudiš o nečemu ili nekom – isto tako će se i tebi suditi.

Ako si pohlepan – ne očekuj velikodušnost od drugih. Ali ako si “davalac” u životu (vremena, snage, finansija) – nije iznenađujuće kad ti se još više vrati!

Izučavaj Bibliju

Neka se ne rastavlja od usta tvojih knjiga ovoga zakona, nego razmišljaj o njemu dan i noć, da držiš i tvoriš sve kako je u njemu napisano; jer ćeš tada biti srećan na putovima svojim i tada ćeš napredovati.

Isus Navin 1: 8

Proučavanje Božje Riječi će vam obezbijediti uspjeh u svakoj oblasti života. Upravo iz Biblije dolazi istinska mudrost, razumijevanje toga kako zaista sve funkcioniše.

Želiš li da budeš mudar, efikasan, srećan? Od danas počni da čitaš Bibliju, makar jedan stih dnevno, i razmišljaj o pročitanom. Tvoje mišljenje će početi da se mijenja, a shodno tome i kvalitet života.

Traži utjehu u Bogu

Tješi se Gospodom, i učiniće ti šta ti srce želi.

Psalam 37:4
Kada ti je teško, bolno, loše – idi prema Bogu. Ako kreneš prema ljudima, alkoholu, narkoticima i drugim dopinzima – dobićeš privremen efekat, koji neće đelovati na realnost.

Pročitajte i  Najveće srpske dragocenosti VEKOVIMA su pljačkane! Evo gde se danas nalazi!

Ali, ako se okreneš Bogu – to ti garantuje ne samo duboku utjehu, već i ispunjenje tvojih skrivenih želja! Eto tako Gospod vrednuje tvoje opštenje s Njim!

Problemi odlaze

Pokorite se dakle Bogu, a protivite se đavolu i pobjeći će od vas.

Jakovljeva 4: 7-10

Đavo postoji. Prokletstva postoje. I mnogi problemi u životu (bolesti, nesreće, bol, konfuzija) su njegovo đelo. I zato, đavo se nekad mora protjerati, a on je drzak gost.

Kako se to radi? Prije svega, pokori se Bogu i Njegovom plan za tebe, Njegovim zapovijestima, Njegovoj Riječi. Takve ljude đavo mrzi, ne može ni da se približi njima!
​Sve prilazi!

Nego ištite najprije carstva Božijega, i pravde njegove, i ovo će vam se sve dodati.

Matej 6: 33

Jedan od mojih omiljenih stihova i principa u životu. Kada tražimo Boga – sve što nam treba prilazi!

Šta to znači tražiti Boga? To znači, nastojati ići tamo gđe je On (crkva, propovjedi, pjesme, knjige, itd), izučavati njegov karakter, željeti Njegovo prisustvo i staviti ga na pijedestal svog života.

Posveti vrijeme Gospodu, snagu, ukaži čast i poštovanje. Voli Ga. A onda – će te sve slijediti! Potrebno će samo doplivati do tvojih ruku kao po toku. Pred tobom će se otvorati potrebna vrata, uvijek ćeš biti u pravom trenutku na pravom mjestu. Kao da si GPS sudbine uključio. 🙂

Vjerujem da će ti ovi Biblijski stihovi pomoći upravo sada da osvijestiš nešto važno. Neka se tvoj život promijeni i Božja ljubav preplavi tvoje srce!

Bog te blagoslovio!

Irina Apreljskaja
Prevod teksta: 5sfer.com

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Tekst je odličan, ovo važi za sve: kako za vernike, tako i za one koji sebe smatraju nevernicima.
    Spasenje svojih duša će dobiti samo vernici, koji su kršteni : vodom i Duhom, a nevernici, nemaju čemu da se nadaju Ljubiša.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime