Моћни стихови из Библије које треба читати свакодневно: Доносе мир и исцељење душе

1
44381
Foto: Flickr

Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за карање, за поправљање, за поучавање у правди.

2. Тимотеју 3:16
Библија – је записана ријеч Божија. Ријеч која даје живот свему! Желим да подијелим са вама кључне стихове из Светог Писма који ће потпуно промијенити ваш живот! Једини услов је: испоштујте, све што је написано и вјерујте!

У неким стиховима сам користила савремени превод.
Воли ближње

​Љубазни! кад је овако Бог показао љубав к нама, и ми смо дужни љубити један другога. Бога нико не виђе никад: ако имамо љубав међу собом, Бог у нама стоји, и љубав је његова савршена у нама.

1. Јованова 4: 11-12

Твој однос према људима одређује твој однос према Богу. Kако можеш вољети некога кога не видиш, ако мрзиш онога кога видиш?

Воли људе. Брини се о њима. Од данашњег дана почни са једноставним осмјехом и лијепом ријечи за оне који су ти у близини. Тада, како Библија обећава, љубав ће се у твом срцу увећавати.

Воли непријатеље

​А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне;

Матеј 5: 44

Запамти: негативност изазива негативност. Ако на неке лоше ствари реагујемо негативно, ватра ће се само распламсати. Једини начин да се она угаси – је одговорити добром на зло. При том, не само видно, већ искрено, из свег срца.

Размисли о онима који су те повриједили, увриједили, издали. Схвати, да је њима горе него тебе, јер ако они повређују друге, значи да су и они сами повријеђени. Зашто се вријеђати на оне чија је душа и тако “рањена”? Тражи од Бога за оне који су те увриједили исцјељење и мир и виђећеш невјероватне промјене!

Имај вјеру у Бога

​Не брините се ни за што, него у свему молитвом и мољењем са захваљивањем да се јављају Богу искања ваша. И мир Божиј, који превазилази сваки ум, да сачува срца ваша и мисли ваше у Господу Исусу.

Филипљанима 4:6-7:

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Имати вјеру – значи не бринути. Апсолутно. Нимало. Откријте Богу своје захтјеве, потребе, жеље и чекајте одговоре са вјером! Они ће сигурно доћи!

А ако вјечно бринеш, сумњаш, наваљујеш на себе и свој живот негатив – то често блокира Божји одговор за тебе. Уздање у Бога доноси дубоки мир у срцу.

​Праштај

И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате на кога: да и Отац ваш који је на небесима опрости вама погрешке ваше.

Марко.11: 25
Можеш се молити чак и данима, али ако у твојој души живи непраштање, ти си одсјечен од Божје милости, и сходно томе, од Његовог благослова.

Понављам још једном: твој однос према људима опређељује однос Бога према теби!
Не одустај!

Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. Јер сваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвориће му се.

Матеј 7: 7.8

Не одустај од својих снова, циљева, предодређења, мисије! Не стиди се да питаш, тражиш, куцаш. Таква упорност доводи до прелијепих резултата!

Kрик душе

Зови ме, и одазваћу ти се, и казаћу ти велике и тајне ствари, за које не знаш.

Јеремија 33: 3

​Понекад, за излазак на нови ниво живота, мораш се искрено од срца пожалити Богу. Kрикнути. Викнути. Да ти је свега доста, да немаш снаге, да више тако не можеш.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Такав искрен “крик душе” отвара врата “недоступног” за нешто што раније нијеси зно. Доћи ће ново разумевање, откровење, нови обрт. Бог је тако обећао, а Он никада не лаже.

Одреди своју мјеру

Дајите, и даће вам се: мјеру добру и набијену и стресену и преопуну даће вам у наручје ваше. Јер каквом мјером дајете онаком ће вам се вратити.

Лука 6: 38
Овај стих јасно говори да ти сам одређујеш, шта ћеш добити у животу. Kако ти мјериш – тако ће и теби одмјеравати. Kако ти судиш о нечему или неком – исто тако ће се и теби судити.

Ако си похлепан – не очекуј великодушност од других. Али ако си “давалац” у животу (времена, снаге, финансија) – није изненађујуће кад ти се још више врати!

Изучавај Библију

Нека се не раставља од уста твојих књига овога закона, него размишљај о њему дан и ноћ, да држиш и твориш све како је у њему написано; јер ћеш тада бити срећан на путовима својим и тада ћеш напредовати.

Исус Навин 1: 8

Проучавање Божје Ријечи ће вам обезбиједити успјех у свакој области живота. Управо из Библије долази истинска мудрост, разумијевање тога како заиста све функционише.

Желиш ли да будеш мудар, ефикасан, срећан? Од данас почни да читаш Библију, макар један стих дневно, и размишљај о прочитаном. Твоје мишљење ће почети да се мијења, а сходно томе и квалитет живота.

Тражи утјеху у Богу

Тјеши се Господом, и учиниће ти шта ти срце жели.

Псалам 37:4
Kада ти је тешко, болно, лоше – иди према Богу. Ако кренеш према људима, алкохолу, наркотицима и другим допинзима – добићеш привремен ефекат, који неће ђеловати на реалност.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Али, ако се окренеш Богу – то ти гарантује не само дубоку утјеху, већ и испуњење твојих скривених жеља! Ето тако Господ вреднује твоје општење с Њим!

Проблеми одлазе

Покорите се дакле Богу, а противите се ђаволу и побјећи ће од вас.

Јаковљева 4: 7-10

Ђаво постоји. Проклетства постоје. И многи проблеми у животу (болести, несреће, бол, конфузија) су његово ђело. И зато, ђаво се некад мора протјерати, а он је дрзак гост.

Kако се то ради? Прије свега, покори се Богу и Његовом план за тебе, Његовим заповијестима, Његовој Ријечи. Такве људе ђаво мрзи, не може ни да се приближи њима!
​Све прилази!

Него иштите најприје царства Божијега, и правде његове, и ово ће вам се све додати.

Матеј 6: 33

Један од мојих омиљених стихова и принципа у животу. Kада тражимо Бога – све што нам треба прилази!

Шта то значи тражити Бога? То значи, настојати ићи тамо гђе је Он (црква, проповједи, пјесме, књиге, итд), изучавати његов карактер, жељети Његово присуство и ставити га на пиједестал свог живота.

Посвети вријеме Господу, снагу, укажи част и поштовање. Воли Га. А онда – ће те све слиједити! Потребно ће само допливати до твојих руку као по току. Пред тобом ће се отворати потребна врата, увијек ћеш бити у правом тренутку на правом мјесту. Kао да си ГПС судбине укључио. 🙂

Вјерујем да ће ти ови Библијски стихови помоћи управо сада да освијестиш нешто важно. Нека се твој живот промијени и Божја љубав преплави твоје срце!

Бог те благословио!

Ирина Апрељскаја
Превод текста: 5сфер.цом

1 KOMENTAR

  1. Текст је одличан, ово важи за све: како за вернике, тако и за оне који себе сматрају неверницима.
    Спасење својих душа ће добити само верници, који су крштени : водом и Духом, а неверници, немају чему да се надају Љубиша.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име