Молитва за српски народ: Речима светог владике Николаја Жичког за спас, напредак и светлију будућност нашег народа!

0
5473

Молитва за српски народ, владике Николаја Жичког:

Премудри Боже, чији су судови недокучиви и путеви неисписани, милостиво погледај и чуј молитву нашу за Твој српски народ православни. Ти си допустио тешко мучење српског народа, као што си дозволио да буду мучени и Твоји апостоли и пророци и праведници.

Знамо, Господе Боже наш, да по свом премудром промислу допушташ страдање својих изабраних, да би се као злато у огњу, кроз муке очистили од земље и јаче засијали. Али, не дозволи, Боже милости и љубави, да се сатана дуго подсмева и лицемери дуго ругају над Твојим крстоносним народом српским.

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

Знамо да Ти допушташ невоље најсветијим душама, ради њихове веће славе и ради опомене и страха безбожним и подлацима.
Знамо да је Твоје преславно Васкрсење, Христе, дошло после поруге, крсних мука и смрти.
Зар да озарени светлошћу Твога страдања не осветимо и таму страдања српског народа и чекамо васкрсење његове славе?!

Kао што раслабљени није био исцељен док Ти ниси дошао, Господе, тако и данас нема исцељења српском народу без Тебе, Боже и Спаситељу наш. Не одлажи своју помоћ, Господе, Ти који си увек хитао да помажеш.

Не одлажи и не откажи, већ као милостив Самарјанин, окрени лице Своје српском народу, пружи му руку и исцели његове ране, поврати му здравље, сјај и славу и нека Те прослави страдални српски народ у будуће више него што Те је славио раније – Тебе, Светитеља свога, са Оцем и Светим Духом, у векове векове. Амин.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Молитва за спас земаља православних:

Господе, Боже сило, Боже спасења нашег, Боже који сам чиниш чудеса, погледај милостиво и снисходљиво на своје смирене слуге, и чуј нас човекољубиво и помилуј.

Ево, наши се непријатељи скупише против нас, да нас униште, и да разоре светиње наше. И Ти, који све знаш, знаш да су неправедно устали на нас ида се не можемо одупрети њиховом мноштву ако нам Ти не помогнеш.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

И овако грешни и недостојни, кајући се, са сузама ти се молимо: помози нам Боже, Спаситељу наш, и избави нас ради славе имена Твог, да не би рекли непријатељи наши: гле, оставио их је Бог, и нема Онога ко их избавља и спасава већ да познају сви народи да си Ти Бог наш, а ми деца Твоја, увек заштићивана Твојом влашћу.
Амин.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име