Монах Арсеније: Не мрзећи грешника, изађимо на улице да посведочимо да смо народ Божији

0
299
Фото: Јутјуб/принтскрин
Монах Арсеније, старешина манастира Рибница надомак Мионице, објавио је на друштвеним мрежама позив народу да изађе на литије, избори се са преварама луцифера и одбрани Светињу породице и рађања.
Објаву преносимо у целости:
Образ -црн или бео
Српски народ, поред свих својих мана и слабости, кроз своју историју, увек је био на страни истине и правде, и увек је знао шта је добро, а шта лоше, шта је болесно, а шта здраво, шта је Свето Писмо и Божији закон, а шта превара луцифера и лажних учења овог палог и огреховљеног света.
Због таквог става и опредељења, по законима Јеванђеља, природно, често је страдао, а повремено и до неописивих жртава, које су десетковале и старо и младо. Но, Српски народ је увек следио свог јединог Вођу и Учитеља, Сина Божијег, Исуса Христа, који је својом Крсном жртвом показао свим народима пут у Истину и Царство небеско. Српски народ се увек опредељивао за тај пут, по цену ретко виђених и огромних страдања.
Српски народ је увек знао да је боље да нестанемо бела образа и чисте душе, него да останемо овде и множимо се црна образа и продане душе.
Тако и овај пут, кроз изазов модерне Содоме и Гоморе, овог насртаја на све хришћанске и традиционалне вредности, кроз такозвану европску геј параду поноса, овај стари европски православни јеванђељски народ, бива доведен до тачке да изабере или стуб срама или Крст Христов.
Стога, угледајући се на нашу браћу и сестре из Црне Горе, који су заувек осветлали свој образ оним величанственим литијама, и на тај начин спасили своје Светиње, цркве и манастире, изађимо и ми, Срби из Србије, на улице и мирним и хришћанским литијама одбранимо Светињу породице и рађања, онако како је Бог заповедио. Јер породица је основна Црква у малом, без које ни оне велике Цркве неће и не може бити.
Зато, изађимо достојанствено и мирно, са правим и здравим поносом, са крстовима и иконама, без мржње, са љубављу и праштањем, не мрзећи грешника, а противећи се греху, са храброшћу и одлучношћу, изађимо на улице наших градова и посведочимо да смо народ Божији.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Како је српски артиљерац Радоје Рака Љутовац помоћу старог топа оборио немачки авион и ушао у историју

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име