Mozaik metoda za farbanje jaja: Video koji je oduševio mnoge domaćice

0
1333

I dok su se nekada jaja farbala isključivo u lukovini, a šarala jedino voskom, danas postoji toliko zabavnih tehnika koje daju prelepe rezultate, da je teško odlučiti se samo za jednu. Za vas smo pronašli zanimljiv metod farbanja, koji će vam obezbediti najlepša vaskršnja jaja ikada – mozaik tehniku!

Od materijala su vam potrebne standardne boje za jaja ili farbe koje se rastvaraju u hladnoj vodi, malo izolir trake i naravno, jaja. Po želji, možete da koristite standardne farbe koje se kuvaju ili one koje se rastvaraju u hladnoj vodi. Poželjno je da prvo farbate jaja u svetliju, a nakon lepljenja komadiće trake u tamniju boju. Jaja sa belom ljuskom najbolje će izgledati kada se ofarbaju ovom metodom.

Prvo jaja ofarbajte u jednu boju, najbolje svetliju, pa ostavite da se dobro osuši. Najbolje je da ofarbana jaja postavite na čiode koje ste zaboli u sunđer, tako neće ostajati fleke i nejednaka boja na jajima.

Kad se jaje dobro osušilo, iseckajte izolir traku na sitnije oblike po želji- trouglove, krugove… Počnite da lepite na jaje, ostavljajući razmak između svakog komadića trake. Zatim jaje ofarbajte u drugu boju po vašoj želji i ponovo postavite na sunđer sa čiodama da se dobro osuši. Još vam je ostalo da skinete komadiće izolir trake i dobili ste prelepa mozaik jaja!

Probajte, u pitanju je veoma jednostavna, jeftina i brza metoda farbanja jaja, koja će vam se sigurno dopasti! Pustite mašti na volju, pravite svoje omiljene kombinacije boja i uživajte!

Detaljni postupak farbanja mozaik tehnikom pogledajte u videu!

Pročitajte i  Glamočko gluvo kolo: Ponos Ličana i Krajišnika, najbolje narodno kolo u Evropi, a od 1982. deo UNESKOVE svetske kulturne baštine

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime