Мозаик метода за фарбање јаја: Видео који је одушевио многе домаћице

0
1580

И док су се некада јаја фарбала искључиво у луковини, а шарала једино воском, данас постоји толико забавних техника које дају прелепе резултате, да је тешко одлучити се само за једну. За вас смо пронашли занимљив метод фарбања, који ће вам обезбедити најлепша васкршња јаја икада – мозаик технику!

Од материјала су вам потребне стандардне боје за јаја или фарбе које се растварају у хладној води, мало изолир траке и наравно, јаја. По жељи, можете да користите стандардне фарбе које се кувају или оне које се растварају у хладној води. Пожељно је да прво фарбате јаја у светлију, а након лепљења комадиће траке у тамнију боју. Јаја са белом љуском најбоље ће изгледати када се офарбају овом методом.

Прво јаја офарбајте у једну боју, најбоље светлију, па оставите да се добро осуши. Најбоље је да офарбана јаја поставите на чиоде које сте заболи у сунђер, тако неће остајати флеке и неједнака боја на јајима.

Кад се јаје добро осушило, исецкајте изолир траку на ситније облике по жељи- троуглове, кругове… Почните да лепите на јаје, остављајући размак између сваког комадића траке. Затим јаје офарбајте у другу боју по вашој жељи и поново поставите на сунђер са чиодама да се добро осуши. Још вам је остало да скинете комадиће изолир траке и добили сте прелепа мозаик јаја!

Пробајте, у питању је веома једноставна, јефтина и брза метода фарбања јаја, која ће вам се сигурно допасти! Пустите машти на вољу, правите своје омиљене комбинације боја и уживајте!

Детаљни поступак фарбања мозаик техником погледајте у видеу!

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име