Mramorni kolač iz bakine kuhinje: Tako jeftin, a tako ukusan

Savršeni kolač koji ispunjava sve vaše uslove – jeftin je, lak za pripremu i neverovatno ukusan, a pečen za svega 25 minuta!

Toliko je sočan i mekan da će vam postati jedna od omiljenih poslastica. A njegov šarenkast izgled primamljiv je svim gostima, pa je idealan i za svečare ili neka druga slavlja u vašem domu.

Pročitajte i  Specijalitet sa severa Srbije: Vojvođanska gulaš čorba po receptu naše čitateljke

mramorni kolač

Potrebno je:

14 kašika šećera
14 kašika mleka
14 kašika brašna
12 kašika ulja
5 jaja
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Priprema:

Šećer i žumanca dobro umutiti. Ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo postepeno dodavati umućenim žumancima i šećeru.

Ulupati čvrst sneg od 5 belanaca pa spojiti sa prethodnom smesom.

Pročitajte i  5 fenomelnih torti bez jaja i mleka: Bogate i ukusne. I za posne i za mrsne dane

U jedan prethodno podmazan pleh izliti pola smese. U drugu polovinu smese dodati 2 kašike kakaoa i dobro izmešati.

mramorni kolač

Izliti u pleh i taj drugi, tamniji, deo smese tako što ćete ga sipati preko prvog, svetlijeg, dela i viljuškom poravnati tamni deo preko cele smese. Šarama se bukvalno možete igrati.

Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 25 minuta.

Pročitajte i  5 fenomelnih torti bez jaja i mleka: Bogate i ukusne. I za posne i za mrsne dane
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->