Mudra životna lekcija: Evo u šta će se pretvoriti vaša duša, ako ne naučite da opraštate

0
111

Učiteljica je tražila od učenika da u školu donesu u vrećici nekoliko krompira, a da na svakom krompiru napišu ime osobe kojoj nisu oprostili. Kad su deca to uradila, učiteljica im je dala drugi zadatak a to je, da sad tu vrećicu sa krompirima nose sa sobom stalno gde god krenu, dve nedelje.

opraštanje 2

Pročitajte i  Vladika Nikolaj Velimirović o Noći veštica: Ovo je jedini pravi način da pristupimo popularnom prazniku

Učenici su tako i uradili. Međutim, svakim danom se osećao neprijatan miris iz vrećice, jer su krompiri počeli da se kvare. Što je više vreme prolazilo, miris je postajao nepodnošljiviji. Kada su zavrišli zadatak, učiteljica je pitala učenike kako su se osećali dok su nosili vrećicu. Deca su počela da se žale kako im je smetala, nekome je bila teška, a svimaje smetao neprijatan miris koji je dolazio iz te vrećice.opraštanje

Pročitajte i  Pesma Dobrice Erića nateraće vam suze na oči: "Od svih Suza koje sad kaplju po Planeti najtužnije su Dečje Suze u Mojoj Zemlji"

 

Tada im je učiteljica objasnila:

“Kako god ste se vi osećali, isto tako se osećaju vaša srca spram osoba kojima niste oprostili. U vašim srcima će uvek biti težine, imaćete uvek neke smetnje i nemire, iz vaših srca izbijaće mržnja i neprijateljstvo kao što je smrad izbijao iz kese. Ako niste u stanju da dve nedelje nosite vrećicu trulih krompira, zamislite ljude koji čitav život u svojim srcima nose mržnju i pokvarenost prema ljudima i kada ne opraštaju.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime