15. по реду Муд(р)ијада, светско првенство у кувању афродизијака и специјалитета од белих бубрега, и ове године одржаће се на Еко фарми Милaновић, у селу Липовица надомак Деспотовца, у периоду од 31. августа до 2. септембра.

Липовица: Српско село ког походе туристи из целог света због недирнуте природе и еко-туризма

Мото фестивала кратак је, јасан и помало шашав: ”БЕЛИМ БУБРЕЗИМА ПРОТИВ БЕЛЕ КУГЕ“. С обзиром да су специјалитети припремљени од тестиса проверен афродизијак, мото је и сасвим логичан.

World Testicle Festival одн. Мудијада традиционалан је и интернационални фестивал, а по свом садржају веома разнолик. Организатори ову необичну тродневну фешту описују као “рок енд рол начин живота и мишљења”. Нема места шунду, подивљалој руљи под шаторима, лошој музици… Уколико сте жељни одмора, природе, доброг дружења, квалитетне музике и доброћудних људи, онда сте на правом месту. На самом фестивалу, учесници и посетиоци друже се и проводе без предрасуда. Нема места вулгарности, шунду и лошим навикама. Крајње је време да се вратимо традиционалним вредностима: Slow Food, породици, природи и животу у складу са њом – тврде организатори. Строго је забрањено уношење “Вијагре, забрањен приступ особама старијим од 65 година, без сагласности лекара, забрањено је посећивање МУД®ИСТИЧКОГ СЕЛА “онако” – наводи се у опису овог несвакидашњег фестивала.

Овај догађај је бесплатан, са доста хране и пића доступним за дегустацију и куповину.

Што се такмичарског дела тиче правила су јасна. Оцењује се, искључиво, гулаш од тестиса без додатка других врста меса осим жлезда (бризле или крезле). Пожељно је да се јела спремају у земљаним посудама (сач, пека, лонац ). Можете пријавити само један специјалитет, који ће бити званично оцењиван.

Екипе се представљају жирију и публици са својом мудролијом која је део такмичења и такође се званично бодује. У званично оцењивање за награде улази и уређеност “мудристичког” кампа који треба да буде у духу манифестације. Учесници, за време такмичења, носе званичне мајице манифестације које имају посебно обележје, а на њих, можете додати своја додатна обележја (назив екипе, спонзори). Куповином мајица плаћате део котизације и обогаћујете наградни фонд.

Пријаву екипе извршити, најкасније, 10 дана пре манифестације.

Постоје три врсте жирија: Стручни жири, састављен од стручњака, оцењује укус јела, иновацију, најлепшу декорацију, визуелност екипе, домишљатост. Жири новинара, по свом избору, проглашава најукусније јело. Специјални жири, који проверава најефикаснији и најукуснији афродизијак, бира најуспешнијег – наравно ово се ради на тајној локацији.

Оцењује се:

-Избор најукуснијег јела (оцењује се гулаш од тестиса који се спрема у традиционалним земљаним посудама). Жири је састављен од врсних познавалаца ових специјалитета.
-Избор најјачег афродизијака ( спремање тестиса, на било који начин, који ће појачати до крајњих граница либидо, сексуалну моћ или једноставно речено – глад и жељу за сексом). Посебан жири, тј. специјализоване екипе, проверавају дејство спремљених афродизијака у посебном кампу, који служи искључиво, за ту намену.
-Избор најмудријег човека на планети “The Ballsiest Man in The World”, који је својом храброшћу, подвигом, мудрошћу засенио планету.

Посебна категорија: Највеће мудо од јестиве животиње, ко највише поједе муда за 5 минута, нова врста тестиса… До сада је виђено и пробано 19 врста тестиса. Можда имате нешто ново…

Награда за шампиона је преносна дрвена статуа “Мушки торзо”, аутора Танаска Љешевића из 2002. године. Статуа представља човека са позамашним димензијама, јел’ те ‘bonus penis pax in domus’. Трофеј ће красити витрину шампиона годину дана до наредног шампиона и одбране титуле. Наравно постоје ту још дипломе, пехари, путовање…

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име