Sastojci: 300 gr mlevenog mesa, 4 jaja, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 2 tikvice, so, biber, ulje, mlevena paprika, 4-5 kašika brašna, 100 gr prezli, 2 šargarepe, 1 pavlaka, malo kačkavalja.

Foto: Bakina kuhinja Jutjub video printskrin

Priprema: Na ulju propržiti iseckan crni luk, zatim seckanu šargarepu, pa dodati mleveno meso i lepo ga propržiti i dodati so, papriku, biber i usitnjen beli luk. Tikvice oljuštiti pa ih iseći na tanje kolutove i posoliti, pa ostaviti da odstoje oko 30 minuta. Procediti tikvice. Umutiti 2 jaja. Pleh podmazati uljem.

Pročitajte i  Napravite sami domaći sok od kajsije: Najbolje letnje osveženje u vrelim danima

Svaki kolut tikvice provući kroz brašno, jaja i prezle pa ređati na dno pleha. Preko staviti nekoliko kašika prženog mesa, pa opet tikvice pa meso, sve dok ne potrošite meso. Ređanje završiti sa tikvicama.

Umutiti preostala dva jaja, dodati pavlaku pa to fino izjednačiti i preliti preko tikvica.

musaka sa tikvicama
Foto: Bakina kuhinja Jutjub video printskrin

Odozgo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Pročitajte i  Neverovatno uzbudljiva igra sudbine dveju porodica: Pesma "Belo Lenče" krije istinu o najlepšoj ljubavnoj priči iz Vranja

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime