Састојци: 300 гр млевеног меса, 4 јаја, 1 главица црног лука, 4 чена белог лука, 2 тиквице, со, бибер, уље, млевена паприка, 4-5 кашика брашна, 100 гр презли, 2 шаргарепе, 1 павлака, мало качкаваља.

Фото: Бакина кухиња Јутјуб видео принтскрин

Припрема: На уљу пропржити исецкан црни лук, затим сецкану шаргарепу, па додати млевено месо и лепо га пропржити и додати со, паприку, бибер и уситњен бели лук. Тиквице ољуштити па их исећи на тање колутове и посолити, па оставити да одстоје око 30 минута. Процедити тиквице. Умутити 2 јаја. Плех подмазати уљем.

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

Сваки колут тиквице провући кроз брашно, јаја и презле па ређати на дно плеха. Преко ставити неколико кашика прженог меса, па опет тиквице па месо, све док не потрошите месо. Ређање завршити са тиквицама.

Умутити преостала два јаја, додати павлаку па то фино изједначити и прелити преко тиквица.

мусака са тиквицама
Фото: Бакина кухиња Јутјуб видео принтскрин

Одозго нарендати качкаваља. Пећи на 200 степени око 40 минута.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Пријатно!

Извор: Код баке у гостима

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име