Промоција у Турској: Најлепши призори Србије на најпрометнијој локацији у Анкари

0
389

Туристичка организација Србије је, у сарадњи са Туристичком организацијом Београда и Амбасадом Републике Србије у Турској, синоћ у просторијама амбасаде РС у Анкари одржала промоцију туристичке понуде Србије и Београда. Промоцији су присуствовали представници више десетина туристичких агенција, представници медија из Турске и Србије, као и дипломатски кор. Овом приликом је, као део промотивних активности ТОС-а, на огради амбасаде, која се налази на најпрометнијој локацији у Анкари, постављена изложба коју чине најлепше фотографије наше земље.

Присутнима су се током промоције обратили амбасадор РС у Турској, господин Зоран Марковић, господин Шамил Каракаш, директор Анадолу Џета, директорка ТОС-а Марија Лабовић и директор ТОБ-а Миодраг Поповић.

Pročitajte i  Укуси домаћих посластица из Caffe Chiara од сада доступни на Mister D

Његова екселенција амбасадор Зоран Марковић је званично најавио успоставу директног лета Анадолу Џета на релацији Анкара – Београд. Оценио је да је ово даљи корак у продубљивању билатералних односа, а пре свега међусобног упознавања турских грађана са туристичким потенцијалом Србије и нашег главног града. Присутне је обавестио и да се припрема билатерални споразум о путовању само са личним картама што ће две дестинације додатно приближити. Ове вести су исто вече одјекнуле у турској јавности, а директно са догађаја је извештавала Анадолу агенција и ТРТ World.

Промоција Србије у нашој амбасади у Анкари

Ш. Каракаш је такође истакао важност отварања нове линије са аспекта интереса компаније на чијем је челу, и изразио очекивање да ће се у најскоријем периоду по успостављању директног лета, који је за сада предвиђен два пута недељно,  створити потреба за успоставом свакодневних летова на овој релацији. Најавио је да ће први комерцијални лет бити обављен 20. децембра ове године.

Pročitajte i  Оригинални амерички хот дог из Hot Dog & Pizza Factory на Mister D апликацији

Директорка ТОС-а Марија Лабовић истакла је значај турског тржишта за туризам Србије и посебно се осврнула на предности које Србија као туристичка дестинација има на овом тржишту, као и главне туристичке производе а које се очекује да ће привући велики број турских туриста.

Директор ТОБ-а Миодраг Поповић је истакао да је отварање директног лета на релацији Београд – Анкара излазак Београда на још једно турско тржиште поред Истанбула, што ће свакако значајно повећати број гостију из ове земље, која је већ годинама на самом врху долазака у Београд.

Pročitajte i  Свратите у БУЛЕВАР ВИНА: Највећи избор за све љубитеље "пића богова"! Могућност доставе на кућну адресу!

После презентације одржан је радни састанак амбасадора са директорима ТОС-а, ТОБ-а и Анадолу Џета, где су конкретизовани даљи кораци у области промоције и формирању програма организатора путовања, који ће реализовати туристичке токове на новоуспостављеној релацији. Договорено је да на обе стране, пре реализације првог лета буду размењене промотивне посете представника агенција и медија, чији је задатак да додатно промовишу започети пројекат.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име