На Дану здраве хране у Деспотовцу ученици куварства представили 50 јела у етно стилу, сервирана на традиционалан начин

По пети јубиларни пут Техничка школа Деспотовац организовала је Дан здраве хране у виду манифестације “16. октобар – Светски дан здраве хране”.

На измештеној локацији у Предшколској установи Рада Миљковић у Деспотовцу, ученици предвођени професором куварства Дејаном Новаковићем припремили су преко 50 врста различитих јела у етно стилу, на ресавско – влашки начин. Сви специјалитети сервирани су у земљаним и дрвеним посудама, а све је украшено чергама, хекланим столњацима и осталим старинским уникатним предметима.

Ученицима и професору куварства удружење Бела црква из Бељајке доделило је и заслужени пехар за освојено прво место на седмом етнофестивалу који је одржан још 14/15.07.2018. године, јер су тада ученици приказали најбољи етно сто где их је комисија наградила освајањем првог места.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...