Надев цури са свих страна: Сочна и богата гибаница какву још нисте јели!

Потребно је:

1/2 кг готових тањих кора
200 г сира
250 мл киселог млека
3 јаја
50 мл уља

Припрема: Сир издробити на крупније парчиће. У кисело млеко додати јаја и уље и изједначити. Плех величине 40×20 цм премазати добро уљем.

Сваку кору скупљати као хармонику и ређати по дужини у плех. Између набора угурати сир са свих страна. Прелити киселим меком и протрести да падне између набора. Пећи на 200 степени око 50 минута да лепо порумени.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Прохлађену гибаницу сећи и служити уз јогурт.

Бакина кухиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...