Музеј Срема: Уручена награда Алекси Теодоровићу за кратки филм “Одрастање у музеју”

0
718
извор: Јутјуб

Митровчанину Алекси Теодоровићу, за кратки филм „Одрастање у музеју”, награђен је на конкурсу кратких видео-форми на тему „Представи свој музеј” у оквиру манифестације „Музеји за 10”.

“Музеји за 10” највећа је национална музејска иницијатива до сада на територији Србије и јединствена у европском културном простору. Осмишљена је с идејом ближе сарадње и заједничког наступа музеја у Србији. Музеј Срема је традиционално учесник ове манифестације која је требало да се одржи током маја, али је здравствена ситуација у свету и потпуно затварање музеја утицало да се овај догађај одгоди. Како би активније укључили публику организатори су покренули наградни конкурс кратких видео форми „Представи свој музеј“.

„У оквиру те манифестације и наградног конкурса наш верни пратилац и вредни дечак у музеју био је Алекса Теодоровић који је овом приликом награђен. Било је више награђених, поклони су дељени од стране саме манифестације, тако да смо ми обавештени да је Алекса добио поклон у оквиру нашег музеја”, објаснила је виши кустос Сања Тресканица.

Према избору стручног жирија, 10 најбољих, најкреативнијих и најзанимљивијих видео радова награђени су пригодним поклонима које дарују Студио Марушка и музеји Србије, а награду аутору једном од најбољих филмова Алекси Теодоровићу, уручио је в.д. директор Андрија Поповић у Свечаној сали Музеја Срема.

Аутор награђеног кратког филма Алекса Теодоровић има 15 година, од раније је познат Митровчанима и посетиоцима Музеја Срема као, како су га запослени у музеју назвали, најмлађи кустос у Србији и посебно по свом некадашњем предавању о диносаурусима.

„У Музеју сам био од малих ногу, пратио сам све манифестације, прво као посматрач, а онда сам почео и да учествујем. Дошли смо на идеју да се мало укључим у рад музеја, па сам тако почео да водим посетиоце кроз сталну поставку и то је прерасло практично, као у мој хоби и било је лепо. Послали смо наш рад о мом одрастању у музеју на конкурсу и ја сам био изненађен, пријатно, када сам сазнао да сам добио награду. Филм је трајао три минута, садржи фотографије од малих ногу са свим програмима у којима сам овде учествовао. Наставићу да долазим у музеј кад се ова пандемија оконча,“ изјавио је Алекса Теодоровић на свечаности током добијања награде.

Извор: Сремскомитровачки портал

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име