5 најбољих предјела за славску трпезу: Спремају се за трен ока, а преукусна су

Доносимо вам 5 феноманалних предлога за предјела која се спремају лако и брзо и изгледају феноменално.

slana torta 1

1.Слане корпице

Састојци за 60-70 корпица
250 г брасна
1 равна кашичица прашка за пециво
1 јаје
120 г маслаца
1/2 кашичице соли
на врх ноза бибера
1/2 кашичице слатке паприке
млека по потреби
нарибани качкаваљ за декорацију

Замесити прхко тесто од наведених састојака.
Некад је потребно додати мало млека да би се умесило глатко тесто.
Оставити га 1 сат на хладном.
Правити мале куглице и сваку утиснути у металне модлице (форме).
Пећи 15 мин. на 180 Ц.
Прохлађене корпице пунити надевом по жељи.
Надев 1. руска салата
Надев 2. сир са зачинским биљем
Надев 3. урнебес салата
На крају украсити нарибаним качкаваљем и листићем першуна.

Слане корпице можете пунити и другим омиљеним надевима.
Слане корпице можете припремити кад имате времена а потом их замрзнути и користити кад вам затребају.

2. Сласни залогајчићи

Састојци
Кора:
8 јаја
8 кашика брашна
2 прашка за пециво
2 јогурта
4 кашика ајвара
4 кашика спанаћа
соли по потреби
Надјев:
15 даг шунке

Припрема

Потребно је испећи две коре
За сваку посебно умутите цела јаја(4 ком), брашно, прашак за пециво и јогурт, само што у једану смесу додајте ајвар, а у други кувани спанаћ.

Готове коре премажите сирним намазом, прекријте шунком и уситњеним краставцима, те уролајте.

Како би ролати задржали облик, замотајте их у фолију и пустите да одстоје на хладном месту.

3. Пуњена јаја

Потребно је:
10 јаја
1-2 кашике сенфа
1 кашика павлаке
3-4 кисела краставчића
150гр. чајне кобасице
200гр. шунке
И још за декорацију
1 кисела павлака
200гр. мајонеза
листови младе зелене салате

Ставити јаја да се кувају.За то време кис.краставчиће, чајну и шунку ситно исецкати.
Скувана јаја, охладити, ољуштити и преполовити(од 10 јаја, добићете 20 половина). Жуманца извадити и изгњецити(притом пазити да се беланце не остети), додати 1-2 кашике сенфа, 1 касику павлаке, па све лепо сјединити.

У све то додати сецкане кис.краставчиће, шунку и чајну, па све добро промешати, и пунити беланца овим филом.
Пуњено јаје треба да изгледа као да је цело.

4.Беле пихтије

Састојци
грашак 200гр
кисели краставчићи 100гр
шунка у цреву 200гр
шаргарепа 3 ком
мајонез 500гр
јогурт 1л
топле воде 1дл
желатин 60гр
Како припремити

Обарити грашак
Исећи шаргарепу на ситне коцкице и обарити
Исећи шунку и краставчиће на коцкице
Смеса од јогурта: Пола литре јогурта оставити да прокључа
Размутити желатин у 1дцл вруће воде
Кад проври јогурт… умешати желатин и мајонез и затим вратити да још једном прокључа.
Додати другу половину хладног јогурта и посолити по жељи
Модлу намазати мало мајонезом да би се лакше извадила пихтија.
Слагати по реду… слој јогурта, па коцкице шаргарепе, слој јогурта, па грашак, слој шунке, па слој јогурта, слој коцкица краставчића и завршити слојем јогурта.
Оставити у фрижидер да се охлади.

5. Слане розен торте

готове розен коре 1 паковање
фета сир 500гр
маргарин 150гр
крем сир 100гр
кисела павлака 2дл
ајвар 3 кашике
шунка 5оогр
кисела павлака 2дл
мајонез 200мл

Изгњечити фета сир, додати умућен маргарин, крем сир, павлаку и рендану шунку. Поделити на два дела па у један ставити ајвар(пикантније је ако је љут). Филовати торту на следећи начин:кора, бели фил,кора црвенио фил…док се не утроши сав материјал. Одозго премазати умућеном павлаком и мајонезом. Украсити по жељи.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...