Nesumnjivo je da je Vladeta Jerotić u 20. i 21. veku predstavljao jednu od najuticajnijih ličnosti koje prosvećuju srpski narod.

Vladeta Jerotić govorio je o mnogim životnim temama, između ostalog i o braku, razvodu i vaspitanju dece.

misli Vladete Jerotića

Svedoci smo vremena u kome svako gleda svoje interese, partneri nisu spremni da se žrtvuju zarad bračne zajednice, a najviše u tom odnosu ispaštaju deca.

Pročitajte i  Sveti Sisoje, zaštitnik dece: Uradite OVO da vam deca budu zdrava, a sve što uradite na ovaj praznik biće blagosloveno

Mnogo puta mogli smo čuti dr Jerotića kako naglašava da decu podjednako treba da žele i muž i žena.

– Ima hrabrih žena koje rađaju decu, iako muškarci neće brak.

Iz svog psihoterapeutskog iskustva, dr Jerotić je govorio i o deci koja odlaze čak u Ameriku da bi upoznala svoje očeve.

Pročitajte i  Duhovite narodne poslovice koje je zabeležio Vuk Karadžić: 10 hit poslovica koje će vas nasmejati!

– To nikako nije dobro jer ostavlja izvesna emosionalna oštećenja. Takođe, u novije vreme, beleži se i porast agresije među suprižnicima te u mnogim gradovima imamo sigurne kuće za žene, a u Nišu čak i za muškarce. Spas je jedino u veri.

Ako supružnici ne mogu da nađu zajednički jezik ni na koji način, razvod braka je neminovan, a dr Jerotić savetuje da to bude:

Pročitajte i  Izvor lekovite vode kod crkve Svete Petke na Kalemegdanu: Vernici ovde hrle po isceljenje

– Ako je razvod braka neminovnost, najbolje je da se ona dogodi kada dete ima najviše tri godine i da roditelji ubrzo potom stupe u nove bračne zajednice.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime