Најбољи начин да зауставите негативне мисли: Уз помоћ ова 4 питања бићете срећни свакога дана

0
2091

Чак и особе које немају разлога да буду несрећне, а по природи су веселог карактера понекад упадну у емотивни дисбаланс. Нарушеним емотивним стањем не само да блокирате своју продуктивност и ефикасност, већ у таквим стањима често нарушавате и свој имуни систем.

Kако бисте помогли себи у оваквим тренуцима, овладајте вештином усмеравања мисли уз ова 4 питања и будите снажни и пуни елана целог дана.

1. Због чега се тренутно осећам срећно

Већина ствари које желимо су наши успутни циљеви који воде до највећег и главног циља свих нас – до среће. За већину ствари које покушавамо да постигнемо, као што су успех, нова кола, бољи изглед и тако даље, сматрамо да ће нас учинити срећним, и када то не можемо да остваримо осећамо се лоше и узнемирено.
Kада себи поставите ово питање увидећете да постоји много ствари око којих можете да се осећате срећно. Погледајте око себе, ваш партнер, пријатељи, кућа, посао или чак неке лепе успомене. Уколико не може тренутно да се сетите ничега лепог, одлучите да будете срећни без разлога.

Pročitajte i  Мухамед је због Нине постао Жика: Научио је српски, игра фолклор, а роштиљ обожава!

2. Због чега сам узбуђен у овом тренутку

Током дана нам треба узбуђење и страст да нас гурају. Узбуђења нас мотивишу да постигнемо више у 24 часа. Kада себи поставите ово питање аутоматски ћете знати шта вам је најбитније у току дана.
Ово уопште не морају бити неке велике ствари, управо вам ситнице могу освежити и преокренути дан. Будите ведри око вечере са породицом, похвале од шефа или поруке некога вама битног.

Pročitajte i  Да ли је ГРЕХ ако човек не пости? Отац Гојко објаснио колико је пост значајан

3. На шта сам поносан

Ово сазнање чини вас веома моћним. Често се фокусирамо искључиво на наше недостатке и мане, а заборављамо да станемо и погледамо докле смо догурали и колико смо лепих ствари урадили.
Ово ће вас зближити са онима до којих вам је стало. Можете бити поносни на партнера, рођаке, пријатеље и тако даље. Тада се фокусирајте на њихову снагу и достигнућа.

Pročitajte i  У једну београдску улицу стаје сва српска историја: Дирљива прича Моме Капора о томе ко смо, шта смо и од чега смо направљени

4. На чему сам овог јутра захвалан

Захвалност има велики позитиван утицај на оне који знају да се њоме воде. Никада не можете осећати захвалност и мржњу у исто време. Након овога питања људе и догађаје око себе почињете да видите као поклон. Ражмишљајте о овим стварима уместо што се стално жалите на живот. Такође, научићете и како да праштате.

Сенаса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име