Najbolji način da zaustavite negativne misli: Uz pomoć ova 4 pitanja bićete srećni svakoga dana

0
1569

Čak i osobe koje nemaju razloga da budu nesrećne, a po prirodi su veselog karaktera ponekad upadnu u emotivni disbalans. Narušenim emotivnim stanjem ne samo da blokirate svoju produktivnost i efikasnost, već u takvim stanjima često narušavate i svoj imuni sistem.

Kako biste pomogli sebi u ovakvim trenucima, ovladajte veštinom usmeravanja misli uz ova 4 pitanja i budite snažni i puni elana celog dana.

1. Zbog čega se trenutno osećam srećno

Većina stvari koje želimo su naši usputni ciljevi koji vode do najvećeg i glavnog cilja svih nas – do sreće. Za većinu stvari koje pokušavamo da postignemo, kao što su uspeh, nova kola, bolji izgled i tako dalje, smatramo da će nas učiniti srećnim, i kada to ne možemo da ostvarimo osećamo se loše i uznemireno.
Kada sebi postavite ovo pitanje uvidećete da postoji mnogo stvari oko kojih možete da se osećate srećno. Pogledajte oko sebe, vaš partner, prijatelji, kuća, posao ili čak neke lepe uspomene. Ukoliko ne može trenutno da se setite ničega lepog, odlučite da budete srećni bez razloga.

Pročitajte i  Trik za čist i blistav slavski stolnjak: Uklonite sve mrlje lako i efikasno

2. Zbog čega sam uzbuđen u ovom trenutku

Tokom dana nam treba uzbuđenje i strast da nas guraju. Uzbuđenja nas motivišu da postignemo više u 24 časa. Kada sebi postavite ovo pitanje automatski ćete znati šta vam je najbitnije u toku dana.
Ovo uopšte ne moraju biti neke velike stvari, upravo vam sitnice mogu osvežiti i preokrenuti dan. Budite vedri oko večere sa porodicom, pohvale od šefa ili poruke nekoga vama bitnog.

Pročitajte i  Piletina sa limunom i belim lukom: Aromatična i mekana, bukvalno se topi u ustima

3. Na šta sam ponosan

Ovo saznanje čini vas veoma moćnim. Često se fokusiramo isključivo na naše nedostatke i mane, a zaboravljamo da stanemo i pogledamo dokle smo dogurali i koliko smo lepih stvari uradili.
Ovo će vas zbližiti sa onima do kojih vam je stalo. Možete biti ponosni na partnera, rođake, prijatelje i tako dalje. Tada se fokusirajte na njihovu snagu i dostignuća.

Pročitajte i  Dobro zapamtite ove mudre reči Ljubiše Samardžića: Ono što je rekao o smislu života i dan danas se prepričava

4. Na čemu sam ovog jutra zahvalan

Zahvalnost ima veliki pozitivan uticaj na one koji znaju da se njome vode. Nikada ne možete osećati zahvalnost i mržnju u isto vreme. Nakon ovoga pitanja ljude i događaje oko sebe počinjete da vidite kao poklon. Ražmišljajte o ovim stvarima umesto što se stalno žalite na život. Takođe, naučićete i kako da praštate.

Senasa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime