Najbolji ručak svih vremena: Prste da poližeš! Recept za pasulj prebranac

0
5384

Nije tajna da je pasulj prebranac omiljeno jelo mnogih Srba.

Na posnim slavama on je jedan od glavnih specijaliteta, a mi vam donosimo fenomenalan recept za posni prebranac.

prebranac

Za posni prebranac potrebno vam je

1kg pasulja tetovca
2 velike glavice crnog luka
1 manji krompir
1 crvena paprika
2 kašike crvene mlevene paprike (30gr)
1 kašika suvog začina (20gr)
5 gr sol
100 ml suncokretovog ulja

Način pripreme:

Najbolje bi bilo da veče pre nego što planirate da spremate ovo jelo, pasulj operete u nekoliko voda i na kraju ga sipate u šerpu i napunite ga vodom kako bi mogao da nabubri, savetuje magazin Coolinarka.

Pročitajte i  Urnebesan snimak sa venčanja: Matičarka je pitala mladoženju da li želi da stupi u brak, a on se okrenuo ka svojoj mami i rekao nešto što je nasmejalo sve

Pasulj isperite pre kuvanja, sipajte ponovo vodu i stavite ga na šporet da se kuva. Kako se vi i vaš gosti ne bi nadimali od pasulja, najbolje bi bilo da pasulj nakon prvog ključanja procedite i sipate mu novu vodu i ponovo stavite da se kuva. Kada ponovo provri, smanjite ga na tihu vatru, iseckajte luk, operite i ubacite jednu svežu crvenu papriku i jedan manji krompir. Neka se na tihoj vatri krčka.

Pročitajte i  10 lekovitih svojstava grožđa: Hranljivo, a toliko zdravo da ćete ga jesti mnogo češće

Očistite crni luk i staviti ga u hladnu vodu da ostoji oko 10-ak minuta. Potom ga isecite na tanke kolutove. U šerpici ugrejte jedan deo ulja i ispržite crni luk da porumeni. U to dodajte malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu.

Tepsiju u kojoj ćete zapeći pasulj podmažite sa uljem i na njeno dno, ravnomerno stavljajte red pasulja pa preko red isprženog luka. Zalivajte preostalim uljem svaki red sa lukom. Na kraju mora biti red pasulja. Stavite preko začine koje volite i na kraju zalijte sve još jednom uljem. Pecite pasulj u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime