Народна библиотека објавила је листу најчитанијих књига у Србији: “Корени” и трилогије Јелене Бачић Алимпић међу књигама које су највише позајмљиване

0
1205

Народна библиотека Србије објавила је листу 10 најчешће позајмљиваних наслова у јавним библиотекама Србије током 2018. године, а на првом месту се налази роман „Корени” Добрице Ћосића.

Следе „На Дрини ћуприја” Иве Андрића, „Кад су цветале тикве” Драгослава Михаиловића, три књиге из серијала „Казна за грех” Јелене Бачић-Алимпић, а затим и њени романи „Нигде нема те” и „Кофер из Берлина”.

На седмом месту је „Каинов ожиљак: роман о мисији Иве Андрића у нацистичкој Немачкој” Владимира Кецмановића, на осмом „Лузитанија” Дејана Атанацковића, „Олујни бедем” Дејана Стојиљковића, а на десетом месту најпозајмљиванијих наслова је „Велики рат” Александра Гаталице.

Од 155 јавних библиотека у Србији на анкетни упитник је одговорило 117 библиотека, доставивши податке о броју позајмљених књига домаћих аутора.

Из Народне библиотеке Србије наводе да тешкоћу у утврђивању листе представља чињеница да библиотеке раде у различитим системима за аутоматизацију библиотечког пословања или нису ни у једном од поменутих система.

Као резултат обраде података настала је збирна листа 10 најчешће позајмљиваних наслова у јавним библиотекама Србије у 2018. години.

ПОЛИТИКА

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име