Najjednostavniji recept za podvarak sa suvim rebrima: Uspeće čak i onima koji nikad nisu pravili ovo jelo

0
450
Foto: Jutjub/printskrin

Evo najjednostavnijeg recepta za podvarak koji će lako napraviti i početnici. Podvarak se najčešće priprema u zimskom periodu i jedno je od najpopularnijih jela kod nas. Samo pratite korake i dobićete pravi tradicionalni ručak.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa
200 g suve slanine
200 g suvih rebara
1 veća kašika masti
mlevena slatka paprika i tucana ljuta
lovorov list
biber u zrnu
1 glavica belog luka

Pročitajte i  Domaće lepinje od pire krompira: Od ostatka ručka napravite ukusan doručak ili večeru

Priprema:

Kupus iseći na rezance, dodati mast, suva rebra, tucanu papriku, malo biber, lovorov list i sipati malo vode pa dinstati pola sata. Dodati mlevenu slatku papriku i seckan beli luk. Sve promešati. Sipati u zemljani lonac poređati suvu slaninu i peći u rerni 40-50 min. da se lepo zapeče.

Pročitajte i  Neprocenjivi saveti Starca Pajsija: Evo kako da prizovete svog Anđela čuvara

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime