Sastojci:
oko 15 paprika
oko 800 g mlevenog mesa
250 g crnog luka
5 čenova belog luka
100 g šargarepe (ne mora)
150 g pirinča
malo peršunovog lišća
1 jaje
so, biber, suvi začin po ukusu
1 kašika sitne crvene paprike
oko 800 ml. kuvanog paradajza
Za zapršku:
oko 30 ml ulja
1 kašika brašna
Priprema:
Paprike izdubite i operite. Izmešajte meso sa iseckanim lukom, belim lukom, izrendanom šargarepom, pirinčem, jajetom i začinima. Napunite paprike tako da u sredini ostane manja rupa jer će tokom kuvanja pirinač nabubriti. Možete da zatvorite paradajzom ili krompirom, a i ne morate. Složite u šerpu, prelijte kuvanim paradajzom i vodom. Kuvajte na laganoj temperaturi oko sat do sat i po vremena. Ako se paprike dižu iz safta stavite tanjir da ih pritisne. Na zagrejanom ulju kratko ispržite brašno i zapržite jelo. Još malo ostavite da kuva. Poslužite uz pire krompir.