Најлакши рецепт за пуњене паприке: Омиљено традиционално јело које укућани обожавају

0
1447
Фото: Јутјуб/принтскрин/ Serpica

Састојци:

око 15 паприка
око 800 г млевеног меса
250 г црног лука
5 ченова белог лука
100 г шаргарепе (не мора)
150 г пиринча
мало першуновог лишћа
1 јаје
со, бибер, суви зачин по укусу
1 кашика ситне црвене паприке
око 800 мл. куваног парадајза
За запршку:

око 30 мл уља
1 кашика брашна
Припрема:

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Паприке издубите и оперите. Измешајте месо са исецканим луком, белим луком, изренданом шаргарепом, пиринчем, јајетом и зачинима. Напуните паприке тако да у средини остане мања рупа јер ће током кувања пиринач набубрити. Можете да затворите парадајзом или кромпиром, а и не морате. Сложите у шерпу, прелијте куваним парадајзом и водом. Kувајте на лаганој температури око сат до сат и по времена. Ако се паприке дижу из сафта ставите тањир да их притисне. На загрејаном уљу кратко испржите брашно и запржите јело. Још мало оставите да кува. Послужите уз пире кромпир.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име