NAJLEPŠE I NAJLUĐE LJUBAVNE REPLIKE IZ SRPSKIH FILMOVA: Izjave koje se pamte i citiraju i danas

0
2485

1. U režiji Zdravka Šotre, film “Lajanje na zvezde” premijeru je imao 1. januara 1998. i u trenutku plasirao Natašu Tapušković (Danica) i Dragana Mićanovića (Filozof) među najslađe parove domaće kinematografije.
“Kako Tanjug javlja – ja te volim”, ostala je legendarna ljubavna izjava.

2. ”Nije sve u ljubavi” je druga priča omnibusa “Kako je propao rokenrol” (1989) u kojoj su glavni akteri Anica Dobra (Barbara) i Nebojša Bakočević (Darko), a kao jedna od kultnih je ostala replika: “Gledaćemo video dok se ne rastope boje”.

Pročitajte i  Molitva Svetom Jovanu Krstitelju: Pomolimo se ovom velikom svetitelju za zdravlje, mir i sve bližnje

3. Muvanje Dubravke Mijatović (Nadica) i Žike Todorovića (Lane) u “Tri palme za dve bitange i ribicu” puno je bisera, a uvertira za ovu urnebesnu ljubavnu avanturu bila je rečenica: “Za Nadicu jednu serenadicu!”.

4. Možda je u filmu “Mi nismo anđeli” Nikoli Koji suđena Marina, ali, čini se da su popularnije replike iz njegove urnebesne veze sa Violetom (Vesna Trivalić). Od one: “Ovo je moj novi dečko Radoš, zvani Džoni”, do legendarnog dijaloga: “Prolazim kroz pakao Niki! Dva puta sam sebi pokušala da oduzmem život! Osećam da će treći put biti fatalan po mene. Zar hoćeš da me nosiš na duši? – Šta treba da učinim? – Uzmi me za ženu. – Učini to… što bezbolnije…”.

Pročitajte i  Očevi ili Oci: Porodični praznik koji zbližava ukućane

5. U teškoj priči “Ubistva s predumišljajem” zaljubljuju se Branka Katić (Bulika) i Nebojša Glogovac (Bogdan). On nju zove Jela, ona njega Kreten. Ona njemu “tepa”: “Jebem te blesavog.” On ne propušta da je opomene sa “nemoj psovati”.

 


6. “Zovem se Budimir Trajković, stanujem na dvadeset i drugom spratu ove zgrade, imam sedamnaest godina, idem u treći razred gimnazije i hoću da se upoznam s tobom.” Predrag Bolpačić, Ljubavni život Budimira Trajkovića (1977).

Pročitajte i  Ovo su kandidati za novog patrijarha: Crkva objavila datum kad Srbija dobija novog poglavara SPC

7. Nekad je i telefonski poziv bio dovoljan… “Šta se zgodi kad se ljubav rodi – Lude Godine VI ” (1984)

crtani-film.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime