Овај Лесковчанин је најнеобичнији пецарош у Србији: Има генијалан изум за пецање рибе зими, али и за најбржу припрему исте

Лесковчанин Јован Стојановић постао је прави хит на друштвеним мрежама када је на леђа закачио кубе, запалио ватру у њему и тако отишао да пеца.
“Појединци кажу да сам пролупао. Зашто све што је необично и несвакидашње мора да буде одраз једног лудака? Зар људи не знају да се нашале и унесу мало радости у својим животима “- пита се Јован који је осмислио можда најоригиналнији начин да се загреје.

Забацио је штап у Ветерницу, али ништа друго није уловио, сем ћурећег пера. Ипак, каже да му бар није било хладно на минусу и ветру који је тог дана дувао поред реке. Права атракција је заправо тигањ који се налази на кубету, спреман да се у њему одмах испржи улов из Ветернице. “На жалост, ништа нисам упецао, па је тигањ остао празан. Следећи пут обећавам бољи улов” – каже Јован. Гледајући снимак, запитали смо се како се није запалио.

“Постоји једноставно решење. Између кубета и прслука поставите дебели картон. Проверено ради” – сигуран је Јован. Многи не разумеју оно што је урадио, а сам каже да је на идеју дошао када је видео риболовце поред Јужне Мораве како се смрзавају, држећи штапове за пецање у рукама. “Било ми их је жао. Онда ми је синуло! Попалиш кубе, попнеш га на леђа, угрејеш кичму и нема зиме за тебе” – саветује Јован колеге пецароше. Сам није узео штап у руке 10 година, а сада радо пеца… Увек са кубетом на леђима у зимским месецима.
Изум “путујућег термофора“ није прва његова необична идеја. За неку следећу коју спрема, како најављује, необично ће парадирати централним градским улицама, чим се пролепша време.

Pročitajte i  Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Људима је потребно мало шале, необичних подухвата и занимације у овим туробним временима. “Све је то лек за душу, а са друге стране, и корисно” – каже за Јужне вести овај страствени, али зимогрожљиви лесковачки пецарош.

Јужне вести

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...