Најранији ЗНАК короне: Лекари открили пре него што се БОЛЕСТ РАЗВИЈЕ појављује се ОВО

0
1425
Фото: Корона

Препознавање и разумевање потенцијалних симптома овог вируса изузетно је важно, кажу лекари.

Рано откривање, повећава шансе за излечење. До сада смо знали да су повшена темература, кашаљ, као и губитак чула мириса и укуса јасни симптоми. Међутим, Светска здравствена организација је на списак уврстила још један симптом за који кажу да може да буде најранији показатељ короне.

Изненадне промене на кожи могу да указују да је организам напао овај вирус.

Pročitajte i  До недавно је живела само у ЛОВАЧКИМ ПРИЧАМА: Откривен ЗЛАТНИ ВИВАК нова врста птице у Србији

Осип у виду ситних тачкица, јарко црвене боје може да указује на заразу.

Према подацима италијанских лекара свака пета особа која је хоспитализована због корона вируса је имала ову промену на кожи. “Осип може бити најранији симптом, а често и једини. У већини случајева, пре него што је болест напредовала, јављала се ова промена на кожи”, кажу лекари.

Pročitajte i  Ко је била Проклета Јерина: Жена која је унесрећила Србију и издала своју породицу? Ово је права истина!

Ево шта кажу стручњаци:

Др Ренди Џејкобс, асистент професора дерматологије на Универзитету у Kалифорнији, говорио је о 67-годишњем пацијенту који је заражен короном. Kод њега се прво јавио симптом који је личио на обичну прехладу, али се недељу дана касније појавио осип на унутрашњој страни бутина, након чега је дијагностификован вирус корона.

Pročitajte i  Ускоро НОВЕ мере ЗАБРАНЕ и КАЖЊАВАЊА: Др Кон се ОГЛАСИО! Ево шта је рекао о поновном увођењу ванредног стања

Он додаје и да се овај симптом у већини случајева јавља код особа које болују од неке од аутоимуних болест, преноси лист Еxпресс.

Са прекидањем ванредног стања, неће нестати и опасност од овог вируса, па је неопходно пратити све промене на телу, а пре свега спроводити све мере заштите, једногласни су лекари.

Стил.курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име