Најсочнија гибаница на свету: Нов и оригиналан рецепт за омиљено традиционално јело

Потребно је: 2 јаја; со; 150 мл млека; 3 супене кашике уља; прашак за пециво; 500 гр сира; око 150 мл воде; 6 супених кашика кукурузног брашна;

За прелив: 150 мл хладног млека; 2 супене кашике кајмака.

Припрема: Помешајте јаја, млеко и со. Додајте уље, прашак за пециво, па добро измешајте. Додајте воде, а потом брашно. Додајте још воде по потреби. Тесто треба да је мало гушће него за палачинке. Ставите у науљен плех, па пеците на 250 Ц -20-25 мин, затим извадите и прелијте хладним млеком. Допеците још 2 минута на 200 Ц, затим прелијте кајмаком, допеците још минут!

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

(IGY THE COOK)

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...