Најсочнија летња посластица: Колач са шљивама какав још нисте пробали!

Потребно је:

3 јаја
2 кашике шећера
6 кашика брашна
200 мл јогурта
50 мл. уља
1/2 прашка за пецива
2 пудинга слатка павлака
2 кашике шећера
ванилин шећер
500 мл млека
800 гр зрелих шљива

Припрема: Умутити јаја, додати брашно са прашком за пециво, уље, јогурт и све измешати. Подмазати плех 30x 20 цм, сипати пола теста и распоредити.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Пећи на 200 степени Ц 15 минута. Скувати пудинг и мало прохладити и истрести на печен бисквит. Одозго распоредити шљиве а преко њих остатак теста.

Можете ставит још један ред одозтго шљива. Вратити у рерну још 40-45 мин да се лепо испече. Kолач охладити сасвим па сећи. Може се посути прах шећер замирисан ванилом.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Бакина кухиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...