Najstarija porodilja u istoriji Srbije na svet donela devojčicu nakon petog pokušaja vantelesne oplodnje

0
457

Atifa Ljajić (60) iz Novog Pazara ostala je trudna pomoću petog pokušaja vantelesne oplodnje, a kada je prvi put uzela u naručje svoju tek rođenu ćerkicu, kaže da od nje nije bilo srećnije žene.

U trci za najstariju porodilju samo za godinu više pobedu i dalje čuva Ljubinka M. iz Smedereva, koja je u 61. godini na svet donela zdravog dečaka, nakon trideset godina borbe sa sterilitetom.

Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija
Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija

Atifa je predivnu devojčicu Alinu na svet donela 20. juna u GAK “Višegradska” u Beogradu, gde je ležala od 31. marta zbog visokorizične trudnoće.

Pročitajte i  Uživajte u specijalitetima: CarGo Batler u decembru poklanja besplatnu dostavu za sve restorane

Ona i suprug Šerif Nokić (68) sa nestrpljenjem i velikom srećom dočekali su dan da sa svojom bebom dođu kući u Novi Pazar. Šerif u početku nije bio za to da u njihovim godinama postanu roditelji, sada je, kaže Atifa, presrećan.

“Protivio sam se tome jer je rizik veliki, ali sam popustio, videvši njenu veliku hrabrost”, kaže on.

Pročitajte i  Zašto Dušan Silni nije Sveti- oceubistvo nije glavni razlog

Uz najširi osmeh, pričaju da im je beba udahnula snagu za novi život.

“Nakon petog pokušaja vantelesne oplodnje, uspela sam da zatrudnim i rodim bebu. Znala sam da će biti veliki rizik u ovim mojim godinama, ali želja mi je jedina u životu bila da imam dete, i ona mi se ostvarila. Uopšte se nisam plašila za svoj život. Hrabrost mi je bog dao, sudbina mi je takva bila i sve je išlo kako treba”, ispričala je ona ushićeno.

Pročitajte i  Da li je greh reći NE ostarelim roditeljima: Deca nisu dužna da odgovore na OVE zahteve svojih bližnjih

Ponosni roditelji spremni su da, podmlađeni rođenjem devojčice, trčkaraju za njom, iako, kako i sami kažu, imaju i nekih zdravstvenih problema: Atifa s krvnim pritiskom, a njen suprug s dijabetesom, uz ugrađena tri bajpasa.

“Imaćemo dovoljno i elana i snage da trčkaramo za bebom. Osećam se odlično, bolje nego ikada u životu”, srećna je Atifa.

Izvor: Kurir,Blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime