Najstarija porodilja u istoriji Srbije na svet donela devojčicu nakon petog pokušaja vantelesne oplodnje

0
799

Atifa Ljajić (60) iz Novog Pazara ostala je trudna pomoću petog pokušaja vantelesne oplodnje, a kada je prvi put uzela u naručje svoju tek rođenu ćerkicu, kaže da od nje nije bilo srećnije žene.

U trci za najstariju porodilju samo za godinu više pobedu i dalje čuva Ljubinka M. iz Smedereva, koja je u 61. godini na svet donela zdravog dečaka, nakon trideset godina borbe sa sterilitetom.

Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija
Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija

Atifa je predivnu devojčicu Alinu na svet donela 20. juna u GAK “Višegradska” u Beogradu, gde je ležala od 31. marta zbog visokorizične trudnoće.

Ona i suprug Šerif Nokić (68) sa nestrpljenjem i velikom srećom dočekali su dan da sa svojom bebom dođu kući u Novi Pazar. Šerif u početku nije bio za to da u njihovim godinama postanu roditelji, sada je, kaže Atifa, presrećan.

“Protivio sam se tome jer je rizik veliki, ali sam popustio, videvši njenu veliku hrabrost”, kaže on.

Uz najširi osmeh, pričaju da im je beba udahnula snagu za novi život.

“Nakon petog pokušaja vantelesne oplodnje, uspela sam da zatrudnim i rodim bebu. Znala sam da će biti veliki rizik u ovim mojim godinama, ali želja mi je jedina u životu bila da imam dete, i ona mi se ostvarila. Uopšte se nisam plašila za svoj život. Hrabrost mi je bog dao, sudbina mi je takva bila i sve je išlo kako treba”, ispričala je ona ushićeno.

Ponosni roditelji spremni su da, podmlađeni rođenjem devojčice, trčkaraju za njom, iako, kako i sami kažu, imaju i nekih zdravstvenih problema: Atifa s krvnim pritiskom, a njen suprug s dijabetesom, uz ugrađena tri bajpasa.

“Imaćemo dovoljno i elana i snage da trčkaramo za bebom. Osećam se odlično, bolje nego ikada u životu”, srećna je Atifa.

Izvor: Kurir,Blic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име