Најстарији Златиборац напунио је 101 годину: Његова тајна дуговечности натераће многе да промене начин живота

0
976

Да је Златибор планина здравља и дуговечности доказује живот најстаријег Златиборца, Панта Вранешевића из села Шаиновци, који је данас прославио 101. рођендан.

“Рођен пред сам крај Првог светског рата, Панто добро памти минула времена. Сећа се давних дана када Златибор није био ни налик данашњем модерном туристичком центру. Прича о времену када Златибор није имао ни језеро, свега пар зиданих објеката у коме су одседали богати гости. Сећа се и туристичког успона Рибнице и Палисада, дрвених летњиковаца и по које гостионице, које су ноћу осветљавале петролејке”, преноси Глас западне Србије.

Pročitajte i  Моћна руска имена за девојчице и дечаке: Носе изузетно снажну поруку а популарна су и у Србији

Најбољи је живи чувар традиције јер се у животу бавио различитим занатима. Одрастао у шеснаесточланој породици, наследивши породично имање целог живота бавио се пољопривредом, а био је и катранџија, ашчија, пинтор, кириџија и готово седам и по деценија добар супруг и отац троје деце.

Сада има петоро унука и девет праунука и увек исти рецепт за дуговечност: умереност у свему. Каже и да је његовој дуговечности допринео и живот на обронцима Златибора, добар ваздух и здрава храна.

Pročitajte i  Нема га у уџбеницима, а био је српски премијер и први Србин номинован за Нобелову награду

Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име