Umesto da ih kupite, napravite sami: Kuglice za ve-ce šolju koje otklanjaju neprijatan miris i prljavštinu

0
1653

Prirodne, ekološki čiste, bez hemikalija…. kuglice za ve-ce možete vrlo lako napraviti sami, uštedeti novac i zasigurno dobiti čist i mirišljav toalet!

Za pripremu mirišljavih bombica biće potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje je izabrati neko intenzivnijeg mirisa i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd). Od pribora: duboka činija, silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).
Kako pripremiti: Na 1 deo limuntusa potrebno je 2,5 dela sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja. Bombice se prave od 100 g limuntusa, 250 g sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja. Kao rezultat dobije se 20 bombica. Provedeno vreme – 20 minuta.

U dubokoj činiji promešajte sodu i limuntus. U smesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promešajte. U smesu možete dodati i neku boju u prahu (prehrambenu), a možete ostaviti i bezbojne. U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu ili filtriranu vodu.
Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smesu iz raspršivača i promešati. Ne vlažiti previše! Samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smesa „prokuva“ i od bombica neće biti ništa. Potrebno je prskati i mešati smesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, tek malo navlažena. U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) preručite pripremljenu smesu. Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače ispresujete smesu u kalupima, bombice će se duže vreme rastvarati u vodi, u suprotnom će se brže rastvarati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smesa mogla još malo da raste.
Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smesa mogla još malo da raste.

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata. Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.
Način korišćenja: Jednostavno, bacite šušteću bombicu u ve-ce šolju. Za vreme „ključanja“, bombica osvežava i dezodoriše vazduh u toaletu.
Bombice možete poređati u kupatilu, veoma lepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u ve-ce šolju.

Pročitajte i  KONSTRAKTU NA OTVARANjU EVROVIZIJE PITALI ZAŠTO ĆE PEVATI NA SRPSKOM: Jedina je koja ne peva na engleskom, EVO KAKO IM JE ODGOVORILA

Izvor: uspesnazena.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime