Уместо да их купите, направите сами: Куглице за ве-це шољу које отклањају непријатан мирис и прљавштину

0
1944

Природне, еколошки чисте, без хемикалија…. куглице за ве-це можете врло лако направити сами, уштедети новац и засигурно добити чист и миришљав тоалет!

За припрему миришљавих бомбица биће потребна сода бикарбона, лимунтус (лимунска киселина) и било које етерично уље. Најбоље је изабрати неко интензивнијег мириса и са антибактеријским дејством (лаванда, наранџа, мента, лимун итд). Од прибора: дубока чинија, силиконска лопатица (може пластична или дрвена кашика), распршивач и силиконски калупи (није обавезно).
Како припремити: На 1 део лимунтуса потребно је 2,5 дела соде бикарбоне и 25-30 капи етеричног уља. Бомбице се праве од 100 г лимунтуса, 250 г соде бикарбоне и 50 капи етеричног уља. Као резултат добије се 20 бомбица. Проведено време – 20 минута.

У дубокој чинији промешајте соду и лимунтус. У смесу додајте етерично уље и поново добро промешајте. У смесу можете додати и неку боју у праху (прехрамбену), а можете оставити и безбојне. У распршивач наспите воду, најбоље је користити прокувану хладну или филтрирану воду.
Сада долази кључни моменат. Попрскати смесу из распршивача и промешати. Не влажити превише! Само мало. Боље потрошити мало више времена на припрему, него све покварити, јер због веће количине воде, сода и лимунтус ће моментално ступити у реакцију, смеса „прокува“ и од бомбица неће бити ништа. Потребно је прскати и мешати смесу десетак пута. Не треба да буде сувише мокра, тек мало навлажена. У силиконске калупе кашиком или руком (обавезна је рукавица) преручите припремљену смесу. На крају ћете врло једноставно вадити из њих бомбице. Ако јаче испресујете смесу у калупима, бомбице ће се дуже време растварати у води, у супротном ће се брже растварати. Немојте препунити калупе, напуните их мало више од половине, да би смеса могла још мало да расте.
Не морате користити силиконске калупе, можете ставити рукавице и правити лоптице. Немојте препунити калупе, напуните их мало више од половине, да би смеса могла још мало да расте.

Оставити бомбице на собној температури да се осуше 3-4 сата. Чувајте их у пластичној кутији или у стакленој тегли.
Начин коришћења: Једноставно, баците шуштећу бомбицу у ве-це шољу. За време „кључања“, бомбица освежава и дезодорише ваздух у тоалету.
Бомбице можете поређати у купатилу, веома лепо миришу (10-15 дана), а када изгубе свој мирис, само их убаците у ве-це шољу.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Извор: uspesnazena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име