Napravite savršeno lisnatno testo: Sto puta bolje od kupovnog, a pogačice se tope u ustima

0
652
Foto: Jutjub/printskrin/Bakina kuhinja

Potrebno je za testo:

550 g brašna
1 jaje i 1 belance
15 g kvasca
1 kašičica šećera
malo soli

Za premaz:

1 žumance

Priprema: U mlakom mleku izdrobiti kvasac i dodati šečer. Kad nadođe sipati u vanglu, dodati jaje i belance i brašno. Posoliti i umesiti srednje testo glatko. Pokriti da odmori 20 minuta, izmešati margarin i sir da bude glatko. Podeliti na 4 dela.

Pročitajte i  Molitva Presvetoj Trojici, u čast Silasku Svetog Duha na apostole

Testo razviti u pravougaonik pa premazati 1/4 smese margarina i sira preklopiti sa jedne i druge strane ka sredini i onda još jednom jednu stranu. Pokriti da odmori 10 minuta i tako još 3 puta.

Razviti u pravougaonik cm debljine i vaditi čašom pogačice i ređati u podmazanu tepsiju. Pokriti na 10 minuta da stoji pa premazati žumancetom i posuti susamom.

Pročitajte i  Domaći zadatak jedne učiteljice za letnji raspust izazvao pravo ludilo na internetu: Mreže se USIJALE, evo šta je zadala deci

Peći na 200 stepeni oko 30-35 minuta, dok ne porumene.

Izvor: Bakina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime