Направите савршено лиснатно тесто: Сто пута боље од куповног, а погачице се топе у устима

0
361
Фото: Јутјуб/принтскрин/Бакина кухиња

Потребно је за тесто:

550 г брашна
1 јајe и 1 беланце
15 г квасца
1 кашичица шећера
мало соли

За премаз:

1 жуманце

Припрема: У млаком млеку издробити квасац и додати шечер. Kад надође сипати у ванглу, додати јаје и беланце и брашно. Посолити и умесити средње тесто глатко. Покрити да одмори 20 минута, измешати маргарин и сир да буде глатко. Поделити на 4 дела.

Pročitajte i  Открила је Новака, проглашена за једног од најбољих тренера на свету, а од свог радасе није обогатила: Ово је прича о легендарној Јелени Генчић

Тесто развити у правоугаоник па премазати 1/4 смесе маргарина и сира преклопити са једне и друге стране ка средини и онда још једном једну страну. Покрити да одмори 10 минута и тако још 3 пута.

Развити у правоугаоник цм дебљине и вадити чашом погачице и ређати у подмазану тепсију. Покрити на 10 минута да стоји па премазати жуманцетом и посути сусамом.

Pročitajte i  Хиландарски монаси праве чудотворни лек против рака: Људи широм света долазе по спас ког деле потпуно бесплатно

Пећи на 200 степени око 30-35 минута, док не порумене.

Извор: Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име