Направите савршено лиснатно тесто: Сто пута боље од куповног, а погачице се топе у устима

Потребно је за тесто:

550 г брашна
1 јајe и 1 беланце
15 г квасца
1 кашичица шећера
мало соли

За премаз:

1 жуманце

Припрема: У млаком млеку издробити квасац и додати шечер. Kад надође сипати у ванглу, додати јаје и беланце и брашно. Посолити и умесити средње тесто глатко. Покрити да одмори 20 минута, измешати маргарин и сир да буде глатко. Поделити на 4 дела.

Тесто развити у правоугаоник па премазати 1/4 смесе маргарина и сира преклопити са једне и друге стране ка средини и онда још једном једну страну. Покрити да одмори 10 минута и тако још 3 пута.

Развити у правоугаоник цм дебљине и вадити чашом погачице и ређати у подмазану тепсију. Покрити на 10 минута да стоји па премазати жуманцетом и посути сусамом.

Пећи на 200 степени око 30-35 минута, док не порумене.

Извор: Бакина кухиња

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...