ЗА ПОKОЈ ДУШЕ: Ово никако не смете да радите када вам умре блиска особа

0
4251

Оснивач Световаведењског женског манастира у Иванову архимандрит Амвросије Јурасов рекао је за људи који плачу након што им умре неко драг лију сузе које преминулом не пријају. Душа покојника неће имати мира ако ово будете радили!

После смрти блиске особе непрестано осећамо тугу, нарочито онда кад смо сами. Ништа нам не иде од руке. Шта да учинимо да изађемо из таквог стања?
За верујућег човека нема туге. Он не може бити сам. Он нема времена за тугу. Треба да прочита Еванђеље, Псалтир, акатисте и каноне. Он има много посла.

Pročitajte i  SAMO TREĆINA BRAKOVA U SRBIJI SMATRA SE SREĆNIM: Terapeut Zoran Milivojević otkriva na šta konkretno treba da obratimo pažnju kad biramo partnera sa kojim želimo brak

Али, када човек не ради и не моли се, приступа му демон туге и почиње да распирује у њему ту страст – рекао је Јурасов за Башту Балкана.

Рекао је и да треба одлазити у цркву и исповедати се, као и то да се треба молити и за себе и за умрлог, али и за све друге сроднике.

Pročitajte i  За најмекше месо на свету: Фантастична маринада учиниће га дупло сочнијим

Знам много таквих случајева о којима сам слушао на исповестима. Неке је туга савладала до те мере да је почео да им се јавља ђаво у виду умрлог.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име