ZA POKOJ DUŠE: Ovo nikako ne smete da radite kada vam umre bliska osoba

0
3640

Osnivač Svetovavedenjskog ženskog manastira u Ivanovu arhimandrit Amvrosije Jurasov rekao je za ljudi koji plaču nakon što im umre neko drag liju suze koje preminulom ne prijaju. Duša pokojnika neće imati mira ako ovo budete radili!

Posle smrti bliske osobe neprestano osećamo tugu, naročito onda kad smo sami. Ništa nam ne ide od ruke. Šta da učinimo da izađemo iz takvog stanja?
Za verujućeg čoveka nema tuge. On ne može biti sam. On nema vremena za tugu. Treba da pročita Evanđelje, Psaltir, akatiste i kanone. On ima mnogo posla.

Pročitajte i  Sarma iz rerne: Pečeno jelo od SVEŽEG KUPUSA, koje će vas raspametiti!

Ali, kada čovek ne radi i ne moli se, pristupa mu demon tuge i počinje da raspiruje u njemu tu strast – rekao je Jurasov za Baštu Balkana.

Rekao je i da treba odlaziti u crkvu i ispovedati se, kao i to da se treba moliti i za sebe i za umrlog, ali i za sve druge srodnike.

Pročitajte i  Srbi su PROSTI i nemaju MOZGA: Govor protojereja iz Kanjiže na Svetosavskoj akademiji koji je RAZBESNEO Srbiju

Znam mnogo takvih slučajeva o kojima sam slušao na ispovestima. Neke je tuga savladala do te mere da je počeo da im se javlja đavo u vidu umrlog.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime