RECEPTI NAŠIH BAKA ZA SKIDANJE TEMPERATURE: Stavite obloge od krompira u čarape

0
2589

Postoji nekoliko načina za koje mnogi tvrde da su se pokazali uspešnim protiv visoke temperature, posebno kod dece. Ističe se terapija čarapama, koju su primenjivale i naše bake.

1. Krompir

Krompir narežete na kolutiće ili izrendate, stavite na stopala i obujete čarape, pa noge dobro utoplite. Krompir možete kombinovati i sa jabukovim sirćetom. Pomešajte malo ovog sirćeta i narendan krompir, smesu stavite u lagane pamučne čarape, pa ih obujte. Noge umotajte u toplu dekicu i ostavite da deluje nekoliko sati ili preko noći.

Pročitajte i  Ovako se pravilno kuva omiljena letnja grickalica: Greške koje svi pravimo i time ubijamo 4 moćna svojstva kukuruza

2. Brašno i belance


Napravite mešavinu kukuruznog brašna i alkoholnog sirćeta (treba vam gusta smesa). Stavite tu mešavinu na tabane, uvijte stopala u pamučne krpe, pa obujte pamučne čarape.

Za skidanje temperature možete upotrebiti i belance. Umutite ga, nakvasite njime pamučne krpice, pa stavite preko tabana. Obujte čarape i ostavite da deluje nekoliko sati.

3. Limun

Pročitajte i  Monah Arsenije o ljubomori: Ona vuče korene iz jednog ozbiljnog psihičkog poremećaja


Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i iscedite sok, po mogućnosti i malo ulja iz korice. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa sa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite mirno bar sat vremena. Već posle 30 minuta ćete osetiti olakšanje, a krpice će na nogama biti gotovo suve. Ponovite postupak i ove obloge ostavite na nogama tokom noći, spavajte sa njima. Sledeći dan temperatura bi trebalo da bude znatno niža.

Pročitajte i  Strogi običaji na Svetu Petku Trnovu: Srbi je izuzetno poštuju, a ko PREKRŠI OVO PRAVILO, crno mu se piše cele godine

Bitno je, takođe, da pijete mnogo tečnosti, da se odmarate, da bude vam udobno i toplo.

 

carape
najbitnije je da se dobro utople noge

Izvor: http://stil.kurir.rs/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime