Наставља се акција “Негујмо српски језик”: Широм Београда биће постављени постери са пословицама и загонеткама

0
1122

Министарство културе и информисања Србије саопштило је да се од понедељка, 21. јануара, акција “Негујмо српски језик” наставља у два нова програмска облика.

Од понедељка ће на билбордима широм Београда бити изложени постери са изабраним народним пословицама и загонеткама који на ефектан начин сведоче о значају српског језика.

Такође, током фебруара, у највећим градским центрима земље одржаће се “Kараван културе говора”, који ће, уз друге стручне сараднике, водити француски хуманитарац Арно Гујон, до сада осведочени сарадник акције “Негујмо српски језик”.

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

Акција “Негујмо српски језик”, која се бави неговањем и заштитом српског језика, писма, опште језичке културе и писмености, организована је у априлу 2015. године на нивоу града Београда, уз учешће Секретаријата за културу, Филолошког факултета Универзитета у Београду и Библиотеке града Београда, подсећа се у саопштењу српског Министарства културе.

Формирањем Посебног одбора у октобру 2016. године акција је проширена на државни ниво, уз учешће Министарства културе и информисања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и РТС-а.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

РТС

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име