Не бацајте стари хлеб: Направите најсочнији и најфинији колач који сте икад пробали

0
3283
Фото: Јутјуб/принтскрин/ Бакина кухиња

Сваког дана бацамо остатке старог хлеба не знајући да од њега осим попаре, прженица и других сланих ђаконија за доручак може да се направи изврстан слатки специјалитет ког ће сви обожавати!

Прави се врло једноставно и доступан је свачијем џепу и свим домаћицама, па чак и почетницама у кухињи!

Pročitajte i  Урнебесно: Одговор цара Душана папи Иноћентију VI и целом Ватикану на писмо за Бадњи дан, методом "сваком по заслузи"

Ево како се припрема!

Загрејте рерну на 175 степени Целзијуса. Хлеб стар један дан ломите на мање комаде и ставите у плех за печење. Преко хлеба прелијте истопљени маслац и суво грожђе.

У посуди помешајте јаја, млеко, шећер, цимет и ванилу док се не сједине сви састојци. Прелијте смесу преко хлеба. Хлеб изгњечите виљушком тако да буде у потпуности прекривен смесом.

Pročitajte i  Звали су га Змај од Радана: Најбољи мачевалац војске цара Лазара, Косанчић Иван, био је изузетно образован

Kолач пеците у претходно загрејаној рерни око 45 минута.

Савет плус: Овај колач можете испећи и у индивидуалним керамичким посудама за мафине, што ће вам олакшати послуживање, а имаћете и сјајну декорацију ако га послужите гостима!

Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име