Ne bacajte stari hleb: Napravite najsočniji i najfiniji kolač koji ste ikad probali

Svakog dana bacamo ostatke starog hleba ne znajući da od njega osim popare, prženica i drugih slanih đakonija za doručak može da se napravi izvrstan slatki specijalitet kog će svi obožavati!

Pravi se vrlo jednostavno i dostupan je svačijem džepu i svim domaćicama, pa čak i početnicama u kuhinji!

Evo kako se priprema!

Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Hleb star jedan dan lomite na manje komade i stavite u pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.

U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se ne sjedine svi sastojci. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom.

Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u individualnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje, a imaćete i sjajnu dekoraciju ako ga poslužite gostima!

Stil