Небојша Глоговац на фотографијама: Изложба посвећена прерано преминулом великану српског глумишта

0
860
Сећање на Небојшу Глоговца

У петак 21. децембра у Дворани културног центра, биће отворена изложба фотографија посвећена нашем глумцу Небојши Глоговцу.

Изложбу је приредила фотографкиња Маја Медић, поред које ће, на отварању, о Глоговцу говорити и режисер Рајко Грлић.

Изложбу ће чинити више од четрдесет фотографија из филмова и представа у којима је Небојша Глоговац остварио најзначајније улоге.

Сви присутни ће, након разговора са Мајом Медић и Рајком Грлићем, имати прилику да бесплатно погледају пројекцију филма “Устав Републике Хрватксе” у знак сећања на једну од последњих и најбољих Глоговчевих улога.

“На крају године у којој нас је прерано напустио великан нашег глумишта Небојша Глоговац (1969–2018), оставивши овој култури у наслеђе десетине врхунских улога на филму, телевизији и у позоришту, наводи се овим избором фотографија желимо да на тренутак осветлимо део његове чудесне и, верујемо, незаборавне каријере. Од првих појављивања у Мијачевој ‘Великој пљачки, тв серији ‘Бољи живот’ и филму ‘Вуковар, једна прича’, низале су се бројне улоге које су му донеле, поред других, и четири годишње награде Југословенског драмског позоришта, две награде ‘Милош Жутић’, две награде Стеријиног позорја, награду ‘Зоран Радмиловић’, као и награду ‘Цар Kонстантин’, шест Гран Прија на Филмским сусретима у Нишу и на крају Златну арену у Пули за улогу у филму ‘Устав Републике Хрватске’ редитеља Рајка Грлића, наводи се у саопштењу организатора Kултурног центра Београда и Југословенског драмског позоришта.

Изложбу је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, а моћи ће да се погледа до 5. марта.

Бесплатне улазнице за разговор и пројекцију филма могу се преузети на благајни Дворане Културног центра сваким радним даном од 16 до 21 час.

ОПАНАК/БЛИЦ

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име