NEBOJŠA GLOGOVAC OTKRIVA: Kako da napravimo revoluciju kad nas zaglupljuju razni rijalitiji?!

0
1015

Nebojša Glogovac  jedan je od najboljih srpskih glumaca kojem reditelji po pravilu poveravaju najzahtevnije uloge. Na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta možete ga gledati u predstavama Hamlet, Razbijeni krčag, Sumnjivo lice, Metamorfoze, Hadersfild, Šine…

nebojša-glogovac-1

U intervjuu za TV prilog Pressa pre neku godinu naš glumac ukazao je na teško stanje u Srbiji i RS, ali i otkrio kako da svi izađemo iz oskudice i konačno se pomerimo sa mrtve tačke –

Rođen je u Trebinju i zbog obaveza ne stiže da prati šta se “preko” događa, ali kaže da proživljava sve ono što se dešava njegovom rodnom kraju:

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

nebojša glogovac

“Sa ponosom ističem odakle sam, ali me velika žalost obuzima kada vidim koliko neiskorišćenog potencijala propada, koliko su ljudi osiromašeni i koliko nedostaje dobre volje da tako bogati krajevi izađu iz oskudice. To je velika tuga i nepravda,” kaže Glogovac u intervjuu za TV prilog Pressa.

KAKO DA NAPRAVIMO REVOLUCIJU KAD NAROD PO CEO DAN GLEDA RIJALITI –

“Nama je, da bismo pokrenuli dešavanja u bilo kom smeru, potrebna jedna ozbiljna revolucija na svim nivoima. A kako da napravimo revoluciju kada sedimo najmanje pet ili šest časova dnevno pred televizorom i gledamo zaglupljujuće serije i rijalitije? Od tolike televizije nema se vremena za revolucije i promene.”

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

nebojša-glogovac

“Kod nas se svakih 40 ili 50 godina, nekada i češće, smjenjuju pobednici, ideologije i orijentacije. Od tolikog haosa, nema zdravog toka misli ni razvoja društva, pa je ljudime teško da izgrade stav, da imaju mišljenje.”

NAŠA GLUPOST NE ZASTAREVA –
Glogovac je napravio paralelu sa stanjem u Srbiji i večno aktuelnim Nušićevim Sumnjivim licem u kom glumi ulogu sreskog kapetana Jerotija Pantića:

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

nebojša-glogovac
“Naša glupost ne zastareva, a Nušić je to genijalno prozreo. Možda to ima veze i sa geografijom, jer smo na raskrsnici sveta. Kroz nas prolaze sve kulture i nacije, sve političke orijentacije i mišljenja pa smo međusobno i slični i različiti i stalno imamo međusobna trvenja.”

Preuzeto iz TV priloga Pressa/Objavio: magazin BUKA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име