NEBOJŠA GLOGOVAC OTKRIVA: Kako da napravimo revoluciju kad nas zaglupljuju razni rijalitiji?!

Nebojša Glogovac  jedan je od najboljih srpskih glumaca kojem reditelji po pravilu poveravaju najzahtevnije uloge. Na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta možete ga gledati u predstavama Hamlet, Razbijeni krčag, Sumnjivo lice, Metamorfoze, Hadersfild, Šine…

nebojša-glogovac-1

U intervjuu za TV prilog Pressa pre neku godinu naš glumac ukazao je na teško stanje u Srbiji i RS, ali i otkrio kako da svi izađemo iz oskudice i konačno se pomerimo sa mrtve tačke –

Rođen je u Trebinju i zbog obaveza ne stiže da prati šta se “preko” događa, ali kaže da proživljava sve ono što se dešava njegovom rodnom kraju:

nebojša glogovac

“Sa ponosom ističem odakle sam, ali me velika žalost obuzima kada vidim koliko neiskorišćenog potencijala propada, koliko su ljudi osiromašeni i koliko nedostaje dobre volje da tako bogati krajevi izađu iz oskudice. To je velika tuga i nepravda,” kaže Glogovac u intervjuu za TV prilog Pressa.

KAKO DA NAPRAVIMO REVOLUCIJU KAD NAROD PO CEO DAN GLEDA RIJALITI –

“Nama je, da bismo pokrenuli dešavanja u bilo kom smeru, potrebna jedna ozbiljna revolucija na svim nivoima. A kako da napravimo revoluciju kada sedimo najmanje pet ili šest časova dnevno pred televizorom i gledamo zaglupljujuće serije i rijalitije? Od tolike televizije nema se vremena za revolucije i promene.”

nebojša-glogovac

“Kod nas se svakih 40 ili 50 godina, nekada i češće, smjenjuju pobednici, ideologije i orijentacije. Od tolikog haosa, nema zdravog toka misli ni razvoja društva, pa je ljudime teško da izgrade stav, da imaju mišljenje.”

NAŠA GLUPOST NE ZASTAREVA –
Glogovac je napravio paralelu sa stanjem u Srbiji i večno aktuelnim Nušićevim Sumnjivim licem u kom glumi ulogu sreskog kapetana Jerotija Pantića:

nebojša-glogovac
“Naša glupost ne zastareva, a Nušić je to genijalno prozreo. Možda to ima veze i sa geografijom, jer smo na raskrsnici sveta. Kroz nas prolaze sve kulture i nacije, sve političke orijentacije i mišljenja pa smo međusobno i slični i različiti i stalno imamo međusobna trvenja.”

Preuzeto iz TV priloga Pressa/Objavio: magazin BUKA

Zemunska pijaca: Novi izgled, stari duh

Posle modernizacije pijaca „Palilula“, „Stari Merkator“, „Borča“ i „Beogradski...

Zakupite tezgu: Beogradske pijace objavile oglas za izdavanje u zakup pijačne opreme

Ovom prilikom obaveštavamo zainteresovana lica da je danas, 22....