“Oko nas je invazija mladih devojaka sa ogromnim usnama, grudima, zadnjicama. Živimo u doba invazije plastične hirurgije, zamke i prepreke u odgajanju dece su na svakom koraku“, rekla je za Novosti glumica Narodnog pozorišta.

“…Ako ova zemlja preživi, preživeće upravo zbog časnih i čestitih koji plate račune, pa šta im ostane. Veruju da prvo treba da ispune obaveze prema državi, a tek onda očekuju neka prava. Celog života se žrtvuju zbog ideala u koje veruju. Danas to zvuči arhaično, malo je takvih ljudi“, rekla je glumica Nela Mihailović za Novosti povodom priprema za septembarsku premijeru „Balkanskog špijuna“ Dušana Kovačevića, i u režiji Tatjane Mandić Rigonat u Narodnom pozorištu.

Pročitajte i  TRIK KOJI ZNAJU SAMO NAJBOLjE DOMAĆICE: Evo kako da skuvate jaja da vam ne popucaju

Ona priznaje da razume model patrijarhalne porodice na kojem je, delimično, zasnovana i priča o „Balkanskom špijunu“, budući da je i sama, kako kaže, rasla u takvoj.

„Žene su bile stubovi sistema, jezgro društva. Kada je porodica počela da se raspada, počelo je da se raspada sve oko nas. Urušili su se svi autoriteti – u kući, školi, društvu. Imam ćerke od deset i dvanaest godina, borim se da očuvam sličan porodični model. Ali nije lako u vreme kada se punoletstva slave kao svadbe, a o poklonima i da ne govorim. Oko nas je invazija mladih devojaka sa ogromnim usnama, grudima, zadnjicama. Živimo u doba invazije plastične hirurgije, zamke i prepreke u odgajanju dece su na svakom koraku“, rekla je Nela Mihailović.

Pročitajte i  Ja sam dete, ali znam šta je OTADžBINA: Pogledajte kako se princ Petar III Karađorđević, koji je juče abdicirao, prvi put obratio Srbima

Ona nije propustila priliku da uporedi period svog odrastanja sa odrastanjem njenih ćerki, te uoči razlike u društvenim i kulturnim vrednostima.

„Danas živimo u dobu društvenih mreža i virtuelnog sveta, što je velika opasnost za pogrešno odrastanje. Stanujem u naselju u kojem se deca i dalje igraju u dvorištu, umesto da stalno sede sa mobilnim telefonom i za kompjuterom. Zato i ne želimo da se selimo iz kraja. Još se sećam kako sam u Valjevu beskrajno uživala u igri s decom. Danas moja ćerka, dve godine mlađa od sestre, ne može da nasledi ni njene knjige jer se svake godine menjaju udžbenici. U vreme mog školovanja nisu se menjali godinama, a kao što su bili ’stabilni’ udžbenici, bile su i neke druge vrednosti. Svako ima izbor da sluša i gleda šta hoće, ipak, ne mogu da se pomirim sa činjenicom da nam je estrada ušla i u gramatiku…“, zaključila je glumica.

Pročitajte i  Krstokljun, neobičan stanovnik Srbije: Ptica čije telo nakon što ugine ne truli, već postaje balsamovano

Novosti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime