Шанса за нова радна места: Немачка компанија „Ауто-кабел“ крајем јануара у Мионици отвара нови производни погон

0
1659

Немачка компанија „Ауто-Кабел“, која се бави производњом електро проводника за потребе ауто индустрије од краја јануара отвориће нови производни погон у Мионици. Ова компанија је одабрала десет референата и производних радника коју су отишли на петнаестодневну обуку за обављање будућих послова у Крупку и Теплицама који се налазе у Чешкој.

Нови радници “Ауто-кабел” компаније

Нове раднике је пре поласка у Чешку у сали Скупштине општине Мионица примио председник општине Мионица Бобан Јанковић.

– Отварање једне овакве компаније је велики помак за нашу општину и ми заиста добијамо оно што смо дуго очекивали. Ви сте први који имају прилику да се запосле у овој реномираној компанији, и надам се да ће се овај број све више увећавати, јер је развој привреде и отварање нових радних места спас за Мионицу. Од самог почетка смо се трудили да будемо коректни према компанији „Ауто-Кабел“ која је показала интересовање да отвори погон у нашој општини због њеног положаја, инфраструктуре којом располаже, као и због вас сами, односно радне снаге која им је на располагању.  Реализација овог пројекта ће позитивно утицати на привредни раст и животни стандард нашег становништва.  – рекао је Јанковић.

– Одлучили смо се да отворимо производни погон у Мионици из више разлога, а један од њих је тај што имао заиста одличну сарадњу са општином Мионица и председником Јанковићем. До краја маја 2019. године запослићемо око 30 радника, а након пресељења у већи производни погон које је планирано негде у октобру ове године створиће се потреба и услови за већим бројем запослених. Очекујемо да ће ово бити једна озбиљна фабрика са преко 300 запослених за мање од две године. – рекао је генералног директора компаније „Аутокабел“ ДОО Александар Петровић.

Господа Јанковић и Петровић у друштву нових радника “Ауто-кабел” компаније

Реномирана компанија “Ауто-Кабел” основана је давне 1930. године и данас запошљава око 8000 радника, у производним погонима у Немачкој, Сједињеним Америчким Државама, Мексику, Чешкој, Швајцарској, Француској, Шведској, Кини и Јапану.

Ова реномирана компанија сарађује са највећим произвођачима у ауто индустрији као што су БМW, Форд, Тојота, Фолксваген, Јагуар, Рено и Пежо.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име