Серија “Немањићи” на немилосрдној мети критика: Грешке због којих нам се сви смеју

0
1533

Након дугог ишчекивања, од вечери 31. децембра многи се не устручавају да искажу своје разочарење након одгледане прве епизоде серије “Немањићи – рађање краљевине”.

Немањићи

Иако једна епизода од најављених 12 не може да ослика читав овај тв – пројекат, многи се воде оном српском “да се по јутру дан познаје” и већ карактеришу серију као тотални промашај.

Замерке су бројне, али је највише оних које се односе на дијалоге, говор и акценовање појединих речи који, како многи кажу, не припадају том времену. Други, пак, замерају на неуверљивој глуми и аматеризму, “тупавом, патетичном, неталентованом преглумљавању”.

Наиме, за српски средњи век потпуно су непојмиљиви изрази попут “Свиђаш ми се, имаш петљу”, или “Увалиће нам дебелу византијску принцезу” као и остале кованице из турског, мађарског, немачког, руског језика (настале су у каснијем историјском периоду).

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Постоје тврдње да је у “Немањиће” уложен прави холивудски буџет – више од 3 милиона евра, или ти преко 250.000 евра по епизоди, а да та импозантна свота ни на један начин није оправдана.

Многи су ово остварење упоредили са филмом “Бановић Страхиња” који је стар готово четири деценије, урађен са далеко мањим буџетом и техничким могућностима, а ипак има већу тежину. Такође, дошло је до поређења и са остварењем из 1989. године “Бој на Косову” које је годинама хваљено јер је задржало аутентични дух времена.

Поделите са нама ваш коментар поводом одгледане серије.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име