NEPRAVDA PREMA ČKALJI SE NASTAVLJA: Čkaljin sin otkriva zašto su celoj njihovoj porodici zaključana vrata pozorišta, filma i televizije!

0
1388

“Miodrag Petrović Čkalja zaboravljen je jer se nije sviđao nekima koji treba da ga se sete jer im je govorio u lice istinu. A ne vole svi da čuju istinu,” kaže sin Miodraga Petrovića Čkalje, Čedomir Petrović u velikom intervjuu za “Blic”, i dodaje da danas zbog toga trpe i on i njegova ćerka.

NEPRAVDA PREMA ČKALJI

Čedomir kaže da njegovu ćerku i njega niko ne zove u pozorište, na film ili televiziju:

“Sva vrata su nam zatvorena kao londonska banka. Neće da nas zovu. Moja Jovana je odlična glumica, igrala je u Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, poluglumci-polutajkuni, tu su klanovi… Ali ponosan sam što je Čkalja bio takav”, kaže Petrović.

Pročitajte i  Poslednjeg Romanova rodila je Srpkinja! Tragični život zaboravljene srpske princeze: ŽIVOT JOJ JE BIO SAMO TUGA

NEPRAVDA PREMA ČKALJI

Čkaljin sin je danas penzioner, više od dvadeset godina se ne bavi glumom, i piše knjige i kolumne. Kaže da ne gleda televiziju, ne gleda reprize, iako na RTS ide serija “Vruć vetar” u kojoj glumi zajedno sa ocem, a za Čkalju, o kome piše u svojoj novoj knjizi “Bilo nekad jedno vreme kad su ljudi bili bolji”, kaže:

“Bio je jako dobar otac. Trudio se, a ja sam se trudio da budem dobar sin. Nismo se sukobljavali nikada, jedino oko sporta, oko fudbala koji smo zajedno gledali. Nikada me nije udario, nikada nije psovao. Kada se sećam oca, više se setim nekih privatnih stvari koje publika ne zna. Ne setim se njegovih uloga i humora već kao oca privatno. Ja sam njegove serije gledao kao gledalac. On je bio potpuno normalan, jedino je njegova popularnost bila enormna.”

Pročitajte i  2 namirnice koje sprečavaju srčani udar i rak: Svakog jutra popijte po kašiku ove tečnosti

NEPRAVDA PREMA ČKALJI

Godinu dana pre nego što će umreti 2003. godine, Miodrag Petrović Čkalja je prilikom primanja nagrade za životno delo “Car Konstantin” rekao:

“Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu, zahvalio bih prvo svojoj ženi pa deci, pa tašti zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem prvo svom šefu samoposluge što mi ponekad odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek na vreme sa zakašnjenjem donese penziju. Da nije bilo njih ne bih bio ovde.”

Pročitajte i  Sve više devojčica se danas zove Tara - Svi misle da je zbog naše planine, a NE ZNAJU PRAVO značenje ovog imena

NEPRAVDA PREMA ČKALJI

Blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime