Ovakve slike se ne pamte: Gde je nestao Dunav pitaju se zapanjeni šetači na novosadskom Štrandu

0
914

Na društvenim mrežama stanovnici Novog Sada objavljuju frapantne fotografije na kojima se vidi novosadsko šetalište “Štrand” i sprudovi koji su isplivali nakon povlačenja Dunava, kao i Most slobode ispod koga nema vode.

Naime, zbog izuzetno niskog vodostaja Dunava gotovo je potpuno stao saobraćaj teretnih plovila kroz mađarski deo te druge po veličini evropske reke, objavio je Radio-Košut.

Pročitajte i  Legendarni pevač IZVADIO je 700 MARAKA i dao ih maloj Romkinji na ulici - Anegdota iz života Tome Zdravkovića vraća veru u dobrotu

Ipak meteorolozi najavljuju da će narednih dana Dunav početi da raste.

Prema rečima predsednika Mađarskog saveza za plovidbu unutrašnjim vodama Atile Benčika, nivo Dunava je počeo da opada još u julu, a sada je toliko nizak da mogu da plove samo manje barže, čime je naneta velika šteta prevoznicima, prenosi RT Vojvodine.

Pročitajte i  Ovako su nekada Crnogorci branili ćirilicu: Postupak ovih učitelja jedan je od najlepših i najpotresnijih primera čojstva i junaštva

Zbog rekonstrukcije niza pruga ni železnica ne može da preuzme svu poručenu robu, a najveća šteta naneta je u transportu rude gvožđa, poljoprivrednih kultura, veštačkih đubriva i velikih kontejnera.

Prema podacima Državne službe za merenje voda jutros je visina Dunava iznosila kod Komaroma 107, kod Estergoma 93, kod Budimpešte 154, pored Dunaujvaroša 22, Baje 74, a Mohača 72 centimetra.

Pročitajte i  Nakon brojnih skandala oko snimanja konačno izašao trejler za film i seriju "Košare": Ovaj DETALj svima je zapao za oko! (VIDEO)

Izvor: Tanjug, Kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime