NJEGUŠKI STEK: Originalni recept za savršen spevijalitet

Njeguški stek je osmislio i prezentovao čuveni srpski kuvar i profesor srednje Ugostiteljske škole, Više hotelijerske škole, šef Intrkontinentala, Milovan, Mića, Stojanović.

Ostao je upamćen po tome što je osmislio oko 200 jela, bio je Titov kuvar, a njegov njeguški stek osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Luksemburgu 1986. godine

Evo originalnog recepta za njeguški stek uzetog iz  knjige Miće Stojanovića “Kako sam skuvao istoriju”.

njeguški stek

Za njeguški stek vam je potrebno:

200g telećeg mesa

60g njeguske seckane prsute i

70g njeguskog sira

prstohvat sveže majcine dusice

vrlo malo soli.

Povrće:

brokoli

krompir

Priprema:

Sa mesa uklonite masne delove i blago ga posolite. Pršutu i sir iseckajte na sitnije parčiće, a zatim njima napunite meso i dodajte u njega malo majčine dušice. Meso preklopite i pecite ga na roštilju.

Jelo servirajte sa brokolijem i krompirom koji smo ispricali po tanjiru koji predstavlja “Gorski vijenac”.

njeguški stek 2

Земунска пијаца: Нови изглед, стари дух

После модернизације пијаца „Палилула“, „Стари Меркатор“, „Борча“ и „Београдски...

Закупите тезгу: Београдске пијаце објавиле оглас за издавање у закуп пијачне опреме

Овом приликом обавештавамо заинтересована лица да је данас, 22....