NJEGUŠKI STEK: Originalni recept za savršen spevijalitet

0
3664

Njeguški stek je osmislio i prezentovao čuveni srpski kuvar i profesor srednje Ugostiteljske škole, Više hotelijerske škole, šef Intrkontinentala, Milovan, Mića, Stojanović.

Ostao je upamćen po tome što je osmislio oko 200 jela, bio je Titov kuvar, a njegov njeguški stek osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Luksemburgu 1986. godine

Evo originalnog recepta za njeguški stek uzetog iz  knjige Miće Stojanovića “Kako sam skuvao istoriju”.

Pročitajte i  Меки унутра, а хрскави споља: Ово је набољи трик за најукусније пржене кромпириће!

njeguški stek

Za njeguški stek vam je potrebno:

200g telećeg mesa

60g njeguske seckane prsute i

70g njeguskog sira

prstohvat sveže majcine dusice

vrlo malo soli.

Povrće:

brokoli

krompir

Priprema:

Sa mesa uklonite masne delove i blago ga posolite. Pršutu i sir iseckajte na sitnije parčiće, a zatim njima napunite meso i dodajte u njega malo majčine dušice. Meso preklopite i pecite ga na roštilju.

Pročitajte i  Ово јело српског кувара распаметило краљицу Елизабету: Спремао га јој је док је била у посети Титу, а за 3 колача чак ТРАЖИЛА РЕЦЕПТ

Jelo servirajte sa brokolijem i krompirom koji smo ispricali po tanjiru koji predstavlja “Gorski vijenac”.

njeguški stek 2

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име