Saturday, January 18, 2025
NaslovnaNaslovnaNov recept za štrudlu sa makom: Testo bez brašna, a odozgo glazura...

Nov recept za štrudlu sa makom: Testo bez brašna, a odozgo glazura – Uživaćete u fantastičnom ukusu

Sastojci:

200 g mlevenog maka
vruća voda
7 jaja
so
100 g masnog sira
1/2 kašičice praška za pecivo
6 kašika šećera ili drugog zaslađivača
100 g oraha
100 g badema
30 g putera
aroma narandže
vanila
40 g inulina
2 kašike tople vode
kašika limunovog soka
limunova korica
Priprema:

U činiju sipajte 200g mlevenog maka i prelijte ključalom vodom. Ostavite 30 minuta. Zatim sipajte mak u činiju obloženu krpom ili gazom i iscedite višak tečnosti. Ostavite ga na stranu dok pripremate ostalo.

Odvojite belanca od žumanaca (koristite 3 jajeta). Belanca sipajte u činiju, dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst sneg. Dodajte žumanca u mak, aromu pomorandže, 100 g mlevenih oraha i badema i 4 kašike šećera. Sve promešajte. Ukoliko nije dovoljno slatko dodajte još šećera po ukus. Potom u smesu dodajte 30 g otopljenog hladnog putera i umućena belanca. Mešajte lagano dok se sve ne sjedini. Obložite kalup papirom za pečenje. Na dno ravnomerno rasporedite smesu od maka. Stavite da se peče na 180 stepeni.

4 preostala jajeta takođe odvojite na belanca i žumanca. Umutiti belanca sa malo soli u čvrst sneg. U činiju dodajte 4 žumanca, ½ kašičice praška za pecivo, vanilu i 2 kašike šećera ili više na 100 g belog sira. Sve izmiksajte mikserom dok ne postane glatko i sipajte u umućen sneg od belanaca. Nežno promešajte. Gotovu masu sipajte preko maka i poravnajte gornji deo. Stavite u rernu 20-25 minuta na 180 ° C.
Nakon pečenja ostavite da se ohladi oko 15 minuta u blago otvorenoj rerni. Zatim ga stavite na sto, prekrijte krpom i okrenite. Nakon što uklonite kalup, nežno uklonite papir. Toplu roladu zarolajte uz pomoć krpe da zadrži oblik.Ostavite testo umotano oko sat vremena. Rolat takođe možete da ne motate, samo ostavite oblik pravougaonika. Ako više volite manje maka, masu od maka pripremite od polovine sastojaka.

Poslednji korak je priprema glazure. U činiju sipajte 40 g inulina i dodajte 2 kašike tople vode pomešane sa kašikom limunovog soka. Mešajte brzo jer se inulin prilično brzo učvršćuje. Kada je gotov, premazati rolat i ukrasiti limunovom koricom. Čuvati preko noći u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments