Нов рецепт за штрудлу са маком: Тесто без брашна, а одозго глазура – Уживаћете у фантастичном укусу

0
492
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

200 г млевеног мака
врућа вода
7 јаја
со
100 г масног сира
1/2 кашичице прашка за пециво
6 кашика шећера или другог заслађивача
100 г ораха
100 г бадема
30 г путера
арома наранџе
ванила
40 г инулина
2 кашике топле воде
кашика лимуновог сока
лимунова корица
Припрема:

У чинију сипајте 200г млевеног мака и прелијте кључалом водом. Оставите 30 минута. Затим сипајте мак у чинију обложену крпом или газом и исцедите вишак течности. Оставите га на страну док припремате остало.

Одвојите беланца од жуманаца (користите 3 јајета). Беланца сипајте у чинију, додајте прстохват соли и умутите у чврст снег. Додајте жуманца у мак, арому поморанџе, 100 г млевених ораха и бадема и 4 кашике шећера. Све промешајте. Уколико није довољно слатко додајте још шећера по укус. Потом у смесу додајте 30 г отопљеног хладног путера и умућена беланца. Мешајте лагано док се све не сједини. Обложите калуп папиром за печење. На дно равномерно распоредите смесу од мака. Ставите да се пече на 180 степени.

Pročitajte i  Да ли је реално да ОВОЛИКО КОШТАЈУ прженице у Београду? Сиротињско јело од бајатог хлеба данас је луксузни доручак

4 преостала јајета такође одвојите на беланца и жуманца. Умутити беланца са мало соли у чврст снег. У чинију додајте 4 жуманца, ½ кашичице прашка за пециво, ванилу и 2 кашике шећера или више на 100 г белог сира. Све измиксајте миксером док не постане глатко и сипајте у умуц́ен снег од беланаца. Нежно промешајте. Готову масу сипајте преко мака и поравнајте горњи део. Ставите у рерну 20-25 минута на 180 ° Ц.
Након печења оставите да се охлади око 15 минута у благо отвореној рерни. Затим га ставите на сто, прекријте крпом и окрените. Након што уклоните калуп, нежно уклоните папир. Топлу роладу заролајте уз помоћ крпе да задржи облик.Оставите тесто умотано око сат времена. Ролат такође можете да не мотате, само оставите облик правоугаоника. Ако више волите мање мака, масу од мака припремите од половине састојака.

Pročitajte i  Славимо Ђурђиц: Да вас не бије малер током целе године ИСПОШТУЈТЕ ОВЕ ОБИЧАЈЕ

Последњи корак је припрема глазуре. У чинију сипајте 40 г инулина и додајте 2 кашике топле воде помешане са кашиком лимуновог сока. Мешајте брзо јер се инулин прилично брзо учвршц́ује. Kада је готов, премазати ролат и украсити лимуновом корицом. Чувати преко ноц́и у фрижидеру.

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име